Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

Dit is wanneer iOS 17.1 verschijnt!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 17.1 bèta 3

iOS 17.1 komt eraan. Dit is de eerste grote tussentijdse update voor iOS 17, met opnieuw een hoop nieuwe functies voor je iPhone. En hoewel Apple nooit aankondigt wanneer je de update kunt downloaden, weten we nu toch al wat de iOS 17.1 release date is. Wanneer kun je updaten?

Lees verder na de advertentie

iOS 17.1 release date

De iOS 17.1-update komt uiterlijk op dinsdag 24 oktober uit. Deze datum is vroegtijdig naar buiten gekomen via de Franse ANFR, en dat heeft alles te maken met een probleem van de iPhone 12. Dit iPhone-model zendt meer straling uit dan is toegestaan, en zodoende eisten de Franse autoriteiten een oplossing. Die oplossing komt er nu in de vorm van de aanstaande iOS 17.1-update – en al snel. De ANFR zegt nu op zijn website dat de update uiterlijk op 24 oktober beschikbaar zal zijn. Dit is informatie die Apple doorgaans niet naar buiten brengt.

Heb je een iPhone 12 en maak je je zorgen over de straling? Dat is eigenlijk niet nodig, want de marges zijn wel heel ruim. Meer achtergronden over deze situatie lees je in het artikel iPhone 12 geeft minder straling in iOS 17.1 (en dat heeft een nadeel).

Niet alleen voor de iPhone 12

kooptip

De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!
De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

iOS 17.1 biedt dus een oplossing voor het stralingsprobleem van de iPhone 12, maar er is meer dan dat. De update komt ook naar alle andere modellen met iOS 17-ondersteuning en brengt diverse nieuwe functies naar de iPhone, zoals blijkt uit de de drie iOS 17 bèta’s die tot nu toe zijn uitgebracht.

Wat je onder meer mag verwachten? Het nieuwe NameDrop wordt uitgebreid naar de Apple Watch (waarvoor tegelijkertijd ook een update verschijnt), in Apple Music kun je albums, playlists en artiesten als favoriet markeren en AirDrop voor grote bestanden werkt straks ook als je verder bij elkaar vandaan loopt. Voor een langverwachte nieuwe functie zul je wat langer geduld moeten hebben: de compleet nieuwe Dagboek-app schittert ook in iOS 17.1 door afwezigheid.