Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 17.1.2 komt eraan: fixt het deze grote iPhone-ergernis?

Auteur: Annemiek Lourensen
2 reacties
iOS 17.1.2

De release van iOS 17.1.2 vindt waarschijnlijk deze week nog plaats. Het betreft alweer de tweede tussentijdse update van iOS 17.1, en moet vooral wat problemen oplossen. Hopelijk betekent dit het einde van deze grote iPhone-bug …

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste iPhone-nieuws, zoals wanneer iOS 17.1.2 uit is? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iOS 17.1.2 release

iOS 17 is de grote iPhone-update van 2023. Het brengt allerlei nieuwe functies naar je toestel, van NameDrop tot de gepersonaliseerde Contactposters. Maar zo nu en dan verschijnen er nog wat tussentijdse updates. Soms brengen die ook wat nieuwe functies naar je iPhone, zoals iOS 17.1. Maar de nog kleinere updates zijn bedoeld om bugs, systeemfouten en andere problemen op te lossen. Kijk maar naar iOS 17.1.1.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Onder laatstgenoemde valt ook iOS 17.1.2. Deze update moet nog verschijnen, maar naar verluidt hoeven we niet lang meer te wachten. Volgens de Amerikaanse tech-website MacRumors is er een berg aan bewijs dat Apple de update deze week nog uitbrengt. Wij verwachten vanavond, anders morgenavond. Deze update brengt geen nieuwe functies met zich mee, maar richt zich dus op de problemen in iOS 17.1 en iOS 17.1.1. En wij hopen vooral dat hij één specifieke systeemfout oplost.

iPhone-Ergernis

Sommige iPhone-gebruikers met iOS 17.1 klagen al enige tijd over problemen met hun internetverbinding. Het mobiel bereik zou slechter zijn, en ook met een wifi-verbinding zouden ze problemen ervaren. Het gevolg: iPhones met veel trager internet. Ook in iOS 17.1.1 speelt de bug nog een rol. Maar de kans is groot dat iOS 17.1.2 het probleem wél oplost. In de bèta’s van iOS 17.2, de eerstvolgende grote iOS-update, is de bug namelijk al verholpen.

Overigens is dit niet de enige bug in iOS 17 die momenteel heerst. Zo klagen sommige gebruikers dat ze niet altijd een geluid horen wanneer ze een notificatie ontvangen. En maak je gebruik van Apple’s HomeKit, dan werken je automatiseringen wellicht niet meer. Hopelijk lost iOS 17.1.2 ook deze problemen op, al blijft het voor nu gissen.