Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van

iOS 16 bèta release date vertraagd: wat gaat er mis?

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iOS 16


Lees verder na de advertentie

iOS 16 wordt al over drie weken aangekondigd, maar nu blijkt dat de iOS 16 bèta release date vertraagd is. Wat is er aan de hand, en wanneer kun je de bèta wel verwachten?

iOS 16 bèta release date

Testversies van iOS komen al jaren in twee smaken: bèta’s en publieke bèta’s. De eerste is alleen beschikbaar voor app-ontwikkelaars, de tweede is voor iedereen vrij te downloaden.

Doorgaans wordt de eerste publieke bèta van een grote iOS-update relatief kort na de normale bèta uitgebracht. We verwachten de iOS 16 bèta release date al op 6 juni, direct na het Apple-event tijdens de WWDC 2022. De publieke bèta zou dan ongeveer tussen 13 en 20 juni uitkomen.

Vetraagde iOS 16 bèta

Helaas moeten we dit jaar toch langer wachten op de publieke bèta van iOS 16. Dat zegt Mark Gurman, een Apple-analist die het bijna altijd bij het rechte eind heeft.

Volgens Gurman komt iOS 16 Public Beta 1 pas uit in juli, tegen de tijd dat de ontwikkelaarsbèta al versie 3 heeft bereikt. Dit zou komen door bugs in de software die nog te hardnekkig zijn.

Wat gaat er mis?

Hoe komt het dat de bugs dit jaar zo erg zijn dat een hele bèta wordt vertraagd? Meestal is dit een teken van grote veranderingen. Hoe groter de aanpassingen zijn die worden doorgevoerd in een update, hoe groter de kans is dat er flinke bugs ontstaan.

Maar welke veranderingen kunnen we dan zoal verwachten? Volgens geruchten komen er nieuwe interactieve widgets, een opgefrist design, vernieuwde apps van Apple, verbeterde notificaties en meer. In ons iOS 16 concept zie je hoe dit eruit kan gaan zien.

WWDC 2022 nieuws

WWDC 2022 hints

We weten meer na het Apple-event tijdens de WWDC 2022, op 6 juni om 19:00. Hier verwachten we onder andere iOS 16, iPadOS 16, macOS 13 en twee nieuwe Mac-modellen. Lees meer over onze WWDC 2022 verwachtingen, en abonneer je op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Mark Gurman op Twitter