Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 16.2 bèta 3 is uit: dit is er nieuw in deze iPhone-update

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
iOS 16.2 beta 3


Lees verder na de advertentie

Apple heeft de derde bèta van iOS 16.2 beschikbaar gesteld. Daarin zien we één opvallende verandering terug en die heeft te maken met het Always On-display van de iPhone 14 Pro.

iOS 16.2 bèta 3

Net als iOS 16.1 is iOS 16.2 een relatief grote tussentijdse update, zo bleek uit de eerdere testversies. In de derde bèta heeft Apple nog iets nieuws toegevoegd: er zijn nieuwe schakelaars voor het Always-on display van de iPhone 14 Pro (Max).

Nu laat de Always-on modus van de iPhone veel zien. Je ziet niet alleen de tijd, notificaties en widgets – zelfs de achtergrond blijft altijd (gedimd) aan staan. Sommige gebruikers vinden dit irritant. Bovendien verbruikt het meer stroom.

Vanaf iOS 16.2 kun je instellen dat de achtergrond bij Always-on niet wordt getoond, zo blijkt uit de nieuwste bèta. Dit stel je dan in door de Instellingen-app te openen, ‘Scherm en helderheid’ te selecteren en naar het gedeelte ‘Altijd aan’ te gaan. Je kunt er ook voor kiezen om notificaties niet weer te geven.

Andere iOS 16.2 functies


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De overige vernieuwingen waren eerder bekend. Dit zijn ze:

  • Freeform. Met iOS 16.2 introduceert Apple een compleet nieuwe Freeform-app. Dit is een digitaal whiteboard waarin je in realtime met anderen brainstormt en schetst. De app komt ook naar iPadOS 16.2 en macOS Ventura 13.1.
  • Stage Manager. Een grote iPadOS 16-functie is Stage Manager, waarmee je meerdere apps tegelijk gebruikt. Nu zijn dat er maximaal vier, maar met iPadOS 16.2 kan dat met liefst acht apps. De functie ondersteunt dan namelijk externe beeldschermen, al heb je daarvoor wel een iPad met M1- of M2-processor nodig.
  • Woning-app. De Woning-app krijgt een nieuwe architectuur, waardoor slimme apparaten volgens Apple betrouwbaarder en sneller werken. Vooral in huizen met veel slimme accessoires is dit een uitkomst.
  • Nieuwe widgets. Het is met iOS 16 mogelijk om widgets op het vergendelscherm te plaatsen en in de aankomende software-update is er nog meer keuze. Er komt een nieuwe Slaap-widget en Apple voegt een Medicijn-widget toe.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste iPhone-functies? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!