Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘iOS 15 krijgt voedingstracker (en nog meer functies om naar uit te kijken)’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone foodtracker


Lees verder na de advertentie

Over nog geen twee weken gaat de WWDC van start. Tijdens dit event onthult Apple de nieuwste besturingssystemen, waaronder iOS 15 voor de iPhone. Dit jaar is er nog bijzonder weinig naar buiten gekomen over de nieuwe software. Maar nu zijn er wél enkele details gelekt.

iOS 15 voedingstracker

Volgens journalist Connor Jewiss krijgt de iPhone met iOS 15 een voedingstracker. De food tracker zou onderdeel worden van de app Gezondheid. Zo kun je op je iPhone bijhouden wat je gegeten hebt en wat je hebt binnengekregen qua calorieën en voedingswaarden. Het is nog niet duidelijk of je producten handmatig toevoegt, of dat je ze kunt selecteren uit een voedseldatabase. Een combinatie daarvan is misschien ook mogelijk.

Andere vernieuwingen

Jewiss heeft nog niet eerder dit soort geruchten de wereld in geholpen, dus we weten niet hoe betrouwbaar hij is. Screenshots heeft hij niet, maar hij beweert iOS 15 ‘gezien’ te hebben. Naast de voedingstracker zou je ook de volgende vernieuwingen mogen verwachten:

  • Verbeteringen betreffende de donkere modus.
  • Verbeteringen in de app Berichten.
  • Kleine vernieuwingen in de app Gezondheid.
  • Kleine veranderingen aan de UI (gebruikersomgeving).
  • Nieuwe notificatie-voorkeuren – bovendien zien notificaties op het thuisscherm er voortaan anders uit.

Deze bovengenoemde punten komen niet uit de lucht vallen. Al in april meldde Apple-kenner Mark Gurman dat we in iOS 15 slimmere notificaties kunnen verwachten, waarbij je je voorkeuren kunt instellen op basis van je activiteit – bijvoorbeeld dat je iPhone geen geluid mag maken als je op je werk bent. De app Berichten zou, om te kunnen concurreren met WhatsApp, veel meer op een sociaal netwerk gaan lijken.


kooptip

Opvallend is dat Mark Gurman een tweet over de nieuwe functies nog wat verder nuanceert: ‘Vergeet de geüpdatete notificatie-banners niet.’ Daarmee lijkt hij de beweringen van Jewiss te onderschrijven.

WWDC in juni

De WWDC is het moment waarop Apple iOS 15 gaat presenteren – op maandag 7 juni is het zover. Dan horen we dus meer over welke nieuwe functies er allemaal naar je iPhone komen dit najaar.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: MacRumors