Terug naar ‘iOS 15 & iPadOS 15: slimmere notificaties, beter iPad-thuisscherm en meer’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iOS 15 & iPadOS 15: slimmere notificaties, beter iPad-thuisscherm en meer’

Door Laura Grootaarts22 april 2021 16:122 min. leestijd0

Later dit jaar verschijnen iOS 15 en iPadOS 15. Dat betekent dat er weer heel veel nieuwe functies naar je iPhone en iPad komen. Welke? Dat weten we op dit moment nog niet. Maar bij Apple zijn ze er al druk mee en zodoende komt er wel eens het een en ander naar buiten. Apple-kenner Mark Gurman van Bloomberg noemt de volgende nieuwe iOS 15-functies.

iPhone 12 Pro verpakking

Nieuwe iOS 15-functies: notificaties en iMessage

Volgens Gurman krijg je in iOS 15 de mogelijkheid om verschillende notificatie-voorkeuren in te stellen, afhankelijk van je activiteit. Er zijn categorieën als verkeer, werken en slapen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je iPhone geen geluid maakt als je op je werk bent. Het menu hiervoor vind je op het vernieuwde vergrendelscherm en in het Bedieningspaneel. Hieraan gerelateerd is dat Apple een slimmer systeem ontwikkelt voor het versturen van automatische antwoorden, ook afhankelijk van je huidige activiteit. Op dit moment vind je zo’n soort functie alleen maar als Niet storen tijdens autorijden geactiveerd is.

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

Apple zou ook sleutelen aan iMessage. Ze proberen hier meer een sociaal netwerk-achtige app van te maken, zodat er beter opgebokst kan worden tegen een concurrent als WhatsApp. Details hierover zijn schaars: het is nog niet duidelijk hoe Apple dit wil aanpakken.

Widgets op de iPad

Thuisscherm met widgets

Sinds afgelopen najaar iOS 14 uitkwam, kun je nieuw ontworpen widgets kriskras over het scherm van je iPhone plaatsen, tussen je apps in. Bij de iPad kun je de widgets alleen gebruiken in een balk aan de zijkant van het scherm. Maar al straks iOS 15 verschijnt, krijgt je deze vrijheid ook op de iPad. Je kunt het hele scherm vullen met widgets.

iOS 15

We verwachten dat Apple tijdens de WWDC op 7 juni de nieuwe functies van iOS 15 onthult. De hele zomer wordt de software dan getest; de uiteindelijke versie is naar verwachting medio september te downloaden.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: Bloomberg

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 15
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar