Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van

iOS 14 en iPadOS 14 zijn nú uit! Dit moet je weten

Auteur: Laura Grootaarts
7 reacties
iOS 14 met widgets


Lees verder na de advertentie

Apple is zojuist begonnen met de uitrol van iOS 14 voor de iPhone en iPadOS 14 voor de iPad! Sinds 22:00 uur is de grote iPhone-update voor iedereen te installeren Dit is wat je moet weten over de grote software-update voor je iPhone en iPad.

Dit is er nieuw in iOS 14

iOS 14 en iPadOS 14 brengen heel wat vernieuwingen naar je iPhone of iPad:

  • Voor het eerst zien de thuisschermen van je iPhone er anders uit: je kunt widgets kriskras tussen je apps plaatsen. Nieuw is ook de Appbibliotheek, waarin al je apps automatisch op een logische manier geordend worden.
  • De app Berichten wordt er een stuk overzichtelijker op. Gesprekken die je niet meer uit het oog wilt verliezen, pin je bovenaan vast. Groepsgesprekken worden overzichtelijker.
  • Veel meldingen zijn compacter. Dat betekent dat niet meer je complete scherm wordt overgenomen bij bijvoorbeeld een binnenkomend telefoontje of een vraag aan Siri.

Bovenstaande is nog slechts het topje van de ijsberg. Er is een nieuwe Vertaal-app, de iPad heeft handschriftherkenning en er zijn talloze kleine verbeteringen. Wil je meer weten over alle nieuwe functies, lees dan de dossiers over iOS 14 en iPadOS 14. Of bestel alvast iCreate 122 want daarin laten we je zien hoe de beste nieuwe functies werken.

Voordat je gaat downloaden …


kooptip

Je kunt natuurlijk meteen op de downloadknop tikken om zo snel mogelijk al die nieuwe iOS 14-functies uit te proberen – in de meeste gevallen gaat dat goed. Maar er zijn enkele dingen die je kunt doen om je beter op de update voor te bereiden.

1. Controleer of je iPhone ondersteund wordt

Het eerste wat je moet weten, is of jouw iPhone of iPad geschikt is voor iOS 14. Dit jaar is het heel eenvoudig. Alle apparaten die geschikt waren voor iOS 13 en iPadOS 13, kunnen geüpdatet worden. Voor het installeren heb je een iPhone 6s of nieuwer nodig. Weet je het niet zeker, kijk dan even in ons artikel iOS 14 ondersteuning: kun je jouw iPhone nog updaten?

2. Maak een reservekopie

De snelste manier om een reservekopie te maken, is via iCloud. Daar komt geen Mac of pc bij kijken.

  • Ga op je iPhone naar Instellingen en tik bovenin op je naam.
  • Tik op ‘iCloud’.Tik op ‘iCloud-reservekopie’.
  • Kies voor ‘Maak nu reservekopie’ of kijk daaronder of de huidige kopie nog recent is.

3. Houd je inloggegevens bij de hand

Niks is zo vervelend als tijdens het updaten nog moeten zoeken naar allerlei codes. Tijdens het updaten kan er gevraagd worden naar je toegangscode en Apple ID – zorg ervoor dat je je gegevens bij de hand hebt.

iOS 14 downloaden

iOS 14 en iPadOS 14 downloaden is gratis. Via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’ kun je het installeren op je iPhone of iPad. Zorg ervoor dat je op een wifi-netwerk zit en dat je batterij ruim voldoende is opgeladen of dat je iPhone of iPad aan de stroom hangt.

19.00 uur Nederlandse tijd is traditioneel het moment waarop de download beschikbaar is, maar vandaag hebben we wat langer moeten wachten.  We verwachten grote drukte op de servers van Apple. Het kan verstandig zijn om even te wachten – als er problemen zijn met de download dan is dat over het algemeen vrij snel duidelijk.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!