Terug naar Gelekt: zó werkt de nieuwe appkiezer in iOS 14 (update)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Gelekt: zó werkt de nieuwe appkiezer in iOS 14 (update)

Door Laura Grootaarts24 februari 2020 12:313 min. leestijd0

Update 25 februari: De nieuwe appkiezer blijkt minder nieuw te zijn dan gedacht. Althans: er zijn verschillende ontwikkelaars die een soortgelijke functie al hebben aangetroffen in de code van iOS 11, in 2017 dus. Het zou alsnog kunnen dat Apple deze functie met iOS 14 introduceert, maar het zou net zo goed iOS 15 kunnen zijn – of helemaal niet.

Hieronder lees je het oorspronkelijke bericht.


In september van dit jaar verwachten we iOS 14. Met deze update krijgt je iPhone weer allerlei nieuwe functies. Een daarvan is nu al uitgelekt via een video: het gaat om een vernieuwde iOS 14-appkiezer.

iOS 14 appkiezer

iOS 14 appkiezer: wisselen tussen apps

Als je in iOS 13 switcht tussen apps op de iPhone, dan verschijnen de apps als kaarten naast elkaar – er is dan steeds één app tegelijkertijd in beeld. Nu is er een video verschenen waarin de vernieuwde iOS 14-versie van de app-switcher te zien is. Je actieve apps verschijnen in het vervolg op een raster en met vier miniaturen tegelijk. Daarmee kun je veel sneller wisselen tussen de openstaande apps.

Veeg je naar rechts, dan zie je nog meer actieve apps. Om een app af te sluiten, veeg je hem naar boven. Tik je op een app, dan open je deze. Het lijkt erop dat je een app kunt vastpinnen in de kiezer door naar beneden te vegen – er verschijnt dan een slotje boven de miniatuur. Al met al doet de iOS 14 appkiezer aan de huidige app-kiezer op de iPad. In de video’s hieronder kun je zien hoe het werkt.

Mocht je niet zo’n fan zijn van deze weergave: via de Instellingen-app kun je ook nog voor de oude en vertrouwde methode kiezen.

iOS 14 aankondiging

De video zou gebaseerd zijn op een interne testversie van iOS 14 en is naar buiten gekomen via Benjamin Geskin. Hij heeft in het verleden al veel betrouwbare informatie gelekt over nieuwe Apple-software en -producten. In juni horen we meer over iOS 14: Apple organiseert dan de WWDC (een conferentie voor software-ontwikkelaars) en dat is doorgaans hét moment voor een sneakpreview van de nieuwe besturingssystemen. In september kan iedereen met een geschikte iPhone updaten naar iOS 14!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Meer weten over iOS 14?
Bekijk dit dossier

Bron: 91Mobiles

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 14
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar