Terug naar Heeft jouw iPhone straks iOS 14 ondersteuning?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Heeft jouw iPhone straks iOS 14 ondersteuning?

Door Koen van Ekeren27 januari 2020 11:192 min. leestijd0

Met een iPhone geniet je lang van software-updates. Vaak kun je ze zo’n vijf jaar updaten – veel langer dan bij Android-telefoons. Helaas komt er een moment dat je iPhone uit de updates vliegt, maar er is goed nieuws. De kans bestaat dat alle iPhones met iOS 13 straks ook iOS 14 ondersteuning krijgen.

iOS 14

iOS 14 ondersteuning

Vorig jaar met iOS 13 konden de iPhone 6 en iPhone 5s voor het eerst niet meer geüpdate worden. Met iOS 14 leek de kans groot dat de iPhone 6s en iPhone SE niet meer worden ondersteund, maar voor bezitters van die telefoons heeft de website iPhonesoft een leuk gerucht. Volgens ingewijden aan de Franse website krijgen álle iPhones die nu met iOS 13 overweg kunnen, straks ook iOS 14 ondersteuning.

Dit betekent dat je iOS 14 straks op de volgende iPhones kunt installeren:

Verder is iOS 14 ook te installeren op de iPod touch (7e generatie). En uiteraard ondersteunen de iPhone 2020-modellen iOS 14, waaronder de aankomende iPhone SE 2.

Het zou niet voor het eerst zijn dat geen enkele iPhone uit de updates vliegt. Twee jaar geleden gebeurde dat al met iOS 12. De website iPhonesoft voorspelde daarvoor al nauwkeurig dat alle iPhones met iOS 11 ook overweg kunnen met iOS 12. Maar vorig jaar meldde diezelfde Franse website ten onrechte dat de iPhone SE geen iOS 13 ondersteuning krijgt, dus we nemen het gerucht met enige korrels zout.

Meer weten over iOS 14?
Bekijk dit dossier

iPadOS 14

De bronnen van de Franse website zeggen ook te weten welke iPads iPadOS 14 ondersteuning krijgen. Apple zou iPads met de oude A8- en A8X-chips niet meer van updates voorzien. De volgende iPads krijgen daardoor géén iPadOS 14 ondersteuning:

iPads met een A9-chip of nieuwer zijn nog wel te updaten. Dat zijn de volgende modellen:

iCreate 118
iCreate 118
De nieuwe iPhone SE: beter, sneller, goedkoper

Bron: iPhonesoft

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 14
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar