Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 14.6 is uit: wat is er nieuw?

Auteur: Laura Grootaarts
4 reacties
iOS 14.6


Lees verder na de advertentie

Apple heeft iOS 14.6 uitgebracht voor de iPhone en voor de iPad is tegelijkertijd iPadOS 14.6 verschenen. De update is minder uitgebreid dan iOS 14.5 dat eind april verscheen; toch zijn er enkele interessante nieuwe functies!

Wat is er nieuw?

De release-notes van Apple zijn dit keer kort en bondig: ‘iOS 14,6 bevat ondersteuning voor Podcasts-abonnementen. Deze versie bevat ook probleemoplossingen voor je iPhone.’ Maar de update heeft meer te bieden dan wat de release-notes in eerste instantie prijsgeven. Dit zijn de opmerkelijkste vernieuwingen:

  • Podcasts zijn tot nu toe gratis, maar vanaf  iOS en iPadOS 14.6 kunnen makers abonnementen aanbieden. Mogelijk zie je nu nog geen betaalde podcasts, maar je kunt ze op korte termijn wel verwachten.
  • Apple Music krijgt ondersteuning voor Lossless audio en Dolby Atmos. Liedjes in hogere kwaliteit worden vanaf juni toegevoegd. Apple rekent hiervoor overigens géén meerprijs. Meer hierover lees je in ons artikel Apple Music biedt binnenkort liedjes ‘gratis’ in hogere kwaliteit aan.
  • AirTags verloren? De vinder kan je voortaan ook bereiken via je e-mail in plaats van je telefoonnummer.

iOS 14.6 downloaden

iOS 14.6 en iPadOS 14.6 downloaden is gratis. Ergens de komende dagen zal het rode update-bolletje automatisch bij de app Instellingen verschijnen, maar je kunt iOS 14.6 nu al zelf binnenhalen. Je downloadt en installeert iOS en iPadOS 14.6 via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Zorg ervoor dat je op een wifi-netwerk zit en dat je batterij ruim voldoende is opgeladen of dat je iPhone of iPad aan de stroom hangt.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt