Terug naar Apple Music biedt binnenkort liedjes ‘gratis’ in hogere kwaliteit aan
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Music biedt binnenkort liedjes ‘gratis’ in hogere kwaliteit aan

Door Sven Lamers18 mei 2021 07:502 min. leestijd3

Gisteravond heeft Apple via een persbericht geheel volgens verwachting een nieuwigheid voor zijn muziekstreamingdienst Apple Music aangekondigd. De details en vooral de prijs zijn echter nogal verrassend. Liedjes bij Apple Music krijgen een hogere kwaliteit en ondersteuning voor Spatial Audio (met Dolby Atmos), maar dat gaat nieuwe en bestaande abonnees niets extra kosten.

Apple Music Radio

Hogere kwaliteit Apple Music

Al langer waren er geruchten dat Apple een mogelijkheid aan Apple Music zou toevoegen waarmee je naar ‘lossless’, dus zonder compressie en kwaliteitsverlies, kunt luisteren. Sinds gisteren is bekend dat dat eindelijk werkelijkheid gaat worden. Vanaf iOS 14.6 heb je in de Instellingen de keuze tussen Lossless (tot 48kHz) en Hi-Res Lossless (van 45 tot 192kHz). In het begin worden zo’n 20 miljoen liedjes in de hogere kwaliteit beschikbaar gesteld. Uiteindelijk is het doel om tot het einde van het jaar de hele catalogus met zijn 75 miljoen liedjes ‘lossless’ te maken. We kunnen niet wachten om met name de ‘Hi-Res Lossless’-instellingen met onze AirPods Max te testen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Spatial Audio en Dolby Atmos

Over de AirPods gesproken: alle koptelefoon-modellen van Apple met een H1- of W1-chip (dus alle AirPods vanaf versie 2 en een paar Beats-koptelefoons) ondersteunen met iOS 14.6 Spatial Audio en Dolby Atmos. Dat moet ervoor zorgen dat je bij het luisteren naar liedjes een nog ruimtelijkere ervaring krijgt. Eventueel kun je zelfs de positie van verschillende instrumenten om je heen horen. Apple heeft de platenmaatschappijen de afgelopen maanden al gevraagd om liedjes voortaan met deze hogere kwaliteit te mixen en in te sturen.

Wanneer en hoe duur?

Deze twee nieuwe functies staan gepland voor iOS 14.6 dat in juni moet uitkomen. Je hoeft dus niet meer lang te wachten. Nog beter vinden we echter de prijs. In tegenstelling tot andere muziekstreamingdiensten gaat Apple de hogere kwaliteit van de liedjes helemaal zonder extra kosten aanbieden. Met het gewone standaardabonnement van Apple Music voor een tientje per maand luister je dus naar de allerhoogste geluidskwaliteit en Spatial Audio. Bij de concurrenten kost zo’n lossless abonnement vaak het dubbele. Chapeau, Apple. Die zagen we niet aankomen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple Music
Bekijk dit dossier

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Cornelis Dirk
Lezer
Cornelis Dirk

Spijtig dat de nieuwe Apple TV geen digitale coax uitgang heeft of een analoge cinch uitgang om rechtstreeks op een aparte DAC of versterker te kunnen aansluiten. Nu is er enkel maar een HDMI uitgang. Ik had gehoopt dat die uitgangen zeker aanwezig zouden zijn. Zeker nu Apple music (eigenlijk veel te laat) met lossless muziek komt. Ondertussen heb ik al jaren een abonnement op QOBUZ. Overigens vind ik het heel raar dat Apple music niet in de BluOs app zit. Spotify enz. wel. Ik gebruik de Node 2i. Een schitterend apparaat.

JohnBoss
Lezer
JohnBoss

Gewoon via optical-aansluiting vanaf je Apple TV rechtstreeks naar je
Versterker.
Probleem opgelost .
Hdmi vind ik ook goed hoor voor als ik mijn beeld & geluid wil streamen naar mijn versterker, en dan van de versterker- output HDMI naar de TV-INN .

WJ de Jong
Lezer
WJ de Jong

ehhh er zit helemaal geen optical aansluiting op de Apple TV 4K, alleen dus die HDMI….