Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple stelt achtste bèta van iOS 13 en iPadOS beschikbaar

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iOS 13 bèta 8


Lees verder na de advertentie

We kruipen weer een stapje dichterbij de iPadOS en iOS 13 release, want voor ontwikkelaars heeft Apple alweer de achtste bèta-versie vrijgegeven. Vlak na het vrijkomen van de bèta verscheen er ook voor publieke testers een nieuwe versie: de zevende.

iOS 13 bèta 8

De bèta’s verschillen niet van elkaar en de publieke bèta kan door iedereen gedownload worden. Apple brengt de testversies uit om te zorgen dat iOS 13 en iPadOS bij de release zo min mogelijk fouten met zich meebrengen. In de vorige versies waren steeds kleine vernieuwingen te bespeuren; nu zijn ze er nauwelijks.

Vorig jaar waren er voor iOS 12 in 11 bèta-versies nodig, dus we zijn alweer ruim over de helft. Dat is ook te merken aan de software: er zijn steeds minder bugs en alles loopt steeds soepeler. Kan je niet wachten op het installeren van de software? Dan is dit dus een prima moment om een publieke bèta te installeren. In een artikel over het installeren van een publieke bèta van iOS 13 en iPadOS leggen we uit hoe je dit doet. Zorg dat je vooraf een goede back-up hebt gemaakt.

Vernieuwingen

iOS 13 en iPadOS zijn een grote update voor de iPhone en iPad. Leuk is bijvoorbeeld de donkere modus, die er erg gaaf uitziet. Ook heeft de Foto’s-app een enorme update gekregen, met allerlei Instagram-achtige opties om je foto’s te bewerken. Daarnaast maken nieuwe veeggebaren het bewerken van tekst gemakkelijker, zijn screenshots paginavullend te maken en kun je onbekende bellers blokkeren.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De officiële release van iOS 13 en iPadOS wordt eind september verwacht, ongeveer een week na de iPhone-keynote. Apple geeft dan ook een grote update voor de Mac vrij: macOS Catalina. Wil je meer weten over de nieuwe functies? Neem dan een kijkje in ons dossier over iOS 13 en iPadOS, of lees het artikel 8 toffe iPhone-functies die Apple je niet vertelde over iOS 13.