Terug naar iOS 13 bèta 5 voor ontwikkelaars is uit: wat is er nieuw?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 13 bèta 5 voor ontwikkelaars is uit: wat is er nieuw?

Door Laura Grootaarts30 juli 2019 09:313 min. leestijd2

Update 30 juli 19.00 uur: Ook publieke bèta-testers kunnen inmiddels een nieuwe bèta downloaden voor iOS en iPadOS. Het gaat hierbij om publieke bèta 4. Die zal inhoudelijk niet of nauwelijks afwijken van iOS 13 bèta 5 voor ontwikkelaars. Lees verder om te ontdekken welke vernieuwingen er zijn!


Apple heeft iOS 13 beta 5 voor ontwikkelaars vrijgegeven. Ook voor iPadOS is er een nieuwe bèta uit. Met de bèta’s wordt de nieuwe software voor iPhone en iPad getest – dit najaar volgt de officiële release.

iOS 13 bèta 5 ontwikkelaars: wat is er nieuw

Om ervoor te zorgen dat er in de uiteindelijk versie van iPadOS en iOS 13 zo min mogelijk fouten zitten, brengt Apple eerst testversies uit. Dit is alweer de vijfde versie. Hoe dichter we bij de officiële release komen, hoe minder ingrijpend de verwijzingen zijn. Wat is er nieuw in deze versie? We noemen de opvallendste aanpassingen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

iPadOS

  • Op de iPad kun je aangeven hoe groot de app-iconen moeten zijn. Kies je voor kleinere iconen, dan kun je meer apps kwijt op thuisscherm.
  • Het Deel-paneel is aangepast. De opties zijn nu opgedeeld in verschillende secties. Zo zie je per app verschillende opties en kun je Favorieten toevoegen.

Woning achtergronden

  • De app Woning heeft een aantal nieuwe achtergronden.
  • De lichte en donkere modus waren er al; nu krijg je bij de eerste keer opstarten de vraag welk thema je gebruiken wilt. Ook is er nieuwe, vloeiendere animatie als je schakelt tussen licht en donker.
  • Heb je een Apple Watch? Dan zie je op de iPhone dat er nieuwe bewegingsdoelen zijn waarmee je medailles in de wacht kunt slepen.
  • Je kunt het volume preciezer aanpassen.

iOS 13 en iPadOS

iOS 13 is de opvolger van iOS 12 en het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone. Dit jaar is er voor het eerst ook iPadOS, voor de iPad. Dit besturingssysteem bevat alle vernieuwingen van iOS 13 plus nog wat extra functies die exclusief voor de iPad zijn.

Apple liet ons tijdens de keynote vorige maand alvast kennismaken met beide nieuwe besturingssystemen. Nieuw zijn een donkere modus, met bijpassende wallpapers. De app Herinneringen heeft een compleet herontwerp gekregen. Je hebt veel meer gereedschappen om je foto’s en video’s te bewerken. Meer over alle vernieuwingen lees je in onze dossiers over iOS 13 en iPadOS.

Meer weten over iOS 13?
Bekijk dit dossier
Meer weten over iPadOS?
Bekijk dit dossier

 iOS 13 release

Naast iOS 13 en iPadOS verschijnen er dit jaar ook nieuwe besturingssystemen voor deMac (macOS Catalina), de Apple Watch (watchOS 6) en de Apple TV (tvOS 13). Ook deze software wordt op dit moment uitgebreid getest door ontwikkelaars. Dit najaar verschijnt ook de nieuwe iPhone 2019. Zie je het niet zitten om de bèta’s van iOS 13 en iPadOS zelf te installeren maar ben je wel benieuwd naar de nieuwe functies, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
iCreate 143
iCreate 143
De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 13
Bekijk dit dossier

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Max
Lezer
Max

Goeie update om 19:00 terwijl het 17:13 is 😀