Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 13 bèta 5 voor ontwikkelaars is uit: wat is er nieuw?

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
iPadOS


Lees verder na de advertentie

Update 30 juli 19.00 uur: Ook publieke bèta-testers kunnen inmiddels een nieuwe bèta downloaden voor iOS en iPadOS. Het gaat hierbij om publieke bèta 4. Die zal inhoudelijk niet of nauwelijks afwijken van iOS 13 bèta 5 voor ontwikkelaars. Lees verder om te ontdekken welke vernieuwingen er zijn!


Apple heeft iOS 13 beta 5 voor ontwikkelaars vrijgegeven. Ook voor iPadOS is er een nieuwe bèta uit. Met de bèta’s wordt de nieuwe software voor iPhone en iPad getest – dit najaar volgt de officiële release.

iOS 13 bèta 5 ontwikkelaars: wat is er nieuw

Om ervoor te zorgen dat er in de uiteindelijk versie van iPadOS en iOS 13 zo min mogelijk fouten zitten, brengt Apple eerst testversies uit. Dit is alweer de vijfde versie. Hoe dichter we bij de officiële release komen, hoe minder ingrijpend de verwijzingen zijn. Wat is er nieuw in deze versie? We noemen de opvallendste aanpassingen.

  • Op de iPad kun je aangeven hoe groot de app-iconen moeten zijn. Kies je voor kleinere iconen, dan kun je meer apps kwijt op thuisscherm.
  • Het Deel-paneel is aangepast. De opties zijn nu opgedeeld in verschillende secties. Zo zie je per app verschillende opties en kun je Favorieten toevoegen.

Woning achtergronden

  • De app Woning heeft een aantal nieuwe achtergronden.
  • De lichte en donkere modus waren er al; nu krijg je bij de eerste keer opstarten de vraag welk thema je gebruiken wilt. Ook is er nieuwe, vloeiendere animatie als je schakelt tussen licht en donker.
  • Heb je een Apple Watch? Dan zie je op de iPhone dat er nieuwe bewegingsdoelen zijn waarmee je medailles in de wacht kunt slepen.
  • Je kunt het volume preciezer aanpassen.

iOS 13 en iPadOS


kooptip

https://youtu.be/0_aFz6rG4JE

iOS 13 is de opvolger van iOS 12 en het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone. Dit jaar is er voor het eerst ook iPadOS, voor de iPad. Dit besturingssysteem bevat alle vernieuwingen van iOS 13 plus nog wat extra functies die exclusief voor de iPad zijn.

Apple liet ons tijdens de keynote vorige maand alvast kennismaken met beide nieuwe besturingssystemen. Nieuw zijn een donkere modus, met bijpassende wallpapers. De app Herinneringen heeft een compleet herontwerp gekregen. Je hebt veel meer gereedschappen om je foto’s en video’s te bewerken. Meer over alle vernieuwingen lees je in onze dossiers over iOS 13 en iPadOS.

 iOS 13 release

Naast iOS 13 en iPadOS verschijnen er dit jaar ook nieuwe besturingssystemen voor deMac (macOS Catalina), de Apple Watch (watchOS 6) en de Apple TV (tvOS 13). Ook deze software wordt op dit moment uitgebreid getest door ontwikkelaars. Dit najaar verschijnt ook de nieuwe iPhone 2019. Zie je het niet zitten om de bèta’s van iOS 13 en iPadOS zelf te installeren maar ben je wel benieuwd naar de nieuwe functies, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!