Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPadOS en iOS 13.5.1 zijn uit: belangrijke beveiligingsupdates

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 13.5.1


Lees verder na de advertentie

Apple heeft een nieuwe versie van iOS en iPadOS uitgebracht. iPadOS en iOS 13.5.1 bevatten geen nieuwe functies, maar zijn wel belangrijk voor de beveiliging van je apparaat.

Nieuw in iOS 13.5.1

Op 20 mei verschenen iPadOS en iOS 13.5, en die update had wél een een aantal nieuwe functies. Zo is er de veelbesproken ‘Blootstelling aan COVID-19’-tracker en een methode om je iPhone sneller te ontgrendelen bij het dragen van een mondkapje. Al snel bleek dat versie 13.5 enkele kwetsbaarheden had. Die worden nu met de update naar iOS 13.5.1 weer verholpen. Het gaat onder meer om een lek dat een nieuwe jailbreak mogelijk maakte: met een jailbreak kun je allerlei apps buiten de App Store om verkrijgen, en dat is natuurlijk iets wat Apple niet wil.

Apple’s releasenotes zijn dit keer kort maar krachtig:

iOS 13.5.1 bevat belangrijke beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

iPad en iOS 13.5.1 downloaden


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Binnen een paar dagen krijg je automatisch de melding dat de update voor je klaarstaat – herkenbaar aan het rode bolletje bij de app Instellingen. Maar je kunt hem nu ook zelf al ophalen.

iOS en iPadOS 13.5.1 downloaden doe je via je iPhone en iPad zelf. Via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’ kun je het besturingssysteem downloaden en installeren. Zorg ervoor dat je op een wifi-netwerk zit en dat je batterij ruim voldoende is opgeladen of aan de oplader hangt.