Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 13.5 en iPadOS 13.5 zijn uit: ontdek de nieuwe functies!

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
iOS 13.5


Lees verder na de advertentie

Apple heeft zojuist iOS 13.5 uitgebracht voor de iPhone. Voor de iPad is iPadOS 13.5 verschenen. Een van Apple’s speerpunten is de gezondheid van consumenten en dat blijkt maar eens en te meer uit iOS en iPadOS 13.5. Dit mag met recht een gezondheidsupdate worden genoemd, vooral voor wat betreft de iPhone – en dat heeft alles te maken met het coronavirus.

Nieuwe gezondheidsfuncties in iOS 13.5

Nieuw is het vereenvoudigde ontgrendelingsproces voor het geval dat je een mondkapje draagt – Face ID wordt dan geskipt en je kunt meteen je pincode invoeren. In eerdere versies van iOS 13 moest je het tevergeefs een paar keer opnieuw proberen. Dit werkt overigens ook op andere plekken waar je Face ID gebruikt, bijvoorbeeld wanneer je aankopen doet in de App Store.

Ook de COVID-19 Exposure Notifications zijn nu aanwezig: deze schakelaar gebruik je om toekomstige coronatracker-apps toestemming gegeven op informatie te delen met andere smartphones. Voor de duidelijkheid: je iPhone registreert nu nog helemaal niets. Maar wanneer de overheid in de toekomst de nu al veelbesproken corona-app uitbrengt, dan is je iPhone er al helemaal klaar voor.

Een andere opvallende vernieuwing betreft FaceTime. Nu videobellen zo’n opmars beleeft, is ook FaceTime populairder geworden. Bij groepsgesprekken op de iPhone en iPad kun je nu instellen dat de videotegels niet van formaat veranderen als er iemand het woord neemt. Meer hierover in iTip: Niet meer inzoomen tijdens FaceTime-groepsgesprekken.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

De volledige releasenotes van Apple lees je helemaal onderaan in dit bericht.

iPad en iOS 13.5 downloaden

Binnen nu en enkele dagen krijg je automatisch de melding dat de update voor je klaarstaat, maar je kunt hem nu ook zelf al ophalen.

iOS en iPadOS 13.5 downloaden is het gemakkelijkst via je iPhone en iPad zelf. Via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’ kun je het besturingssysteem downloaden en installeren. Zorg ervoor dat je op een wifi-netwerk zit en dat je batterij ruim voldoende is opgeladen of aan de oplader hangt.

Releasenotes van Apple

iOS 13.5 versnelt de toegang tot het veld voor de toegangscode op apparaten met Face ID wanneer je een mondkapje draagt en biedt een API voor blootstellingsmeldingen om apps van volksgezondheid instanties te ondersteunen die COVID-19-contact traceren. Deze update biedt ook een optie voor het regelen van de automatische focus van oude tegels bij FaceTime-groepsgesprekken en bevat probleemoplossingen en andere verbeteringen.

Face ID en toegangscode

  • Vereenvoudigd ontgrendelingsproces voor apparaten met Face ID wanneer je een mondkapje draagt • Het veld voor de toegangscode verschijnt automatisch wanneer je onderaan het toegangsscherm naar boven veegt terwijl je een mondkapje draagt • Dit werkt ook wanneer je je authenticeert bij de App Store, Apple Books, Apple Pay, iTunes en andere apps die het inloggen met Face ID ondersteunen

Melding bij blootstelling

  • API voor blootstellingsmeldingen om apps van volksgezondheid instanties te ondersteunen die COVID-19-contact traceren

FaceTime Optie om de automatische focus bij FaceTime groepsgesprekken zo te regelen dat videotegels niet van grootte veranderen wanneer een deelnemer aan het woord is

Deze update bevat ook probleemoplossingen en verbeteringen.

  • Er is een probleem verholpen waarbij gebruikers een zwart scherm kunnen zien wanneer ze streaming video van sommige websites proberen af te spelen
  • Er is een probleem verholpen in het deelpaneel waarbij suggesties en taken mogelijk niet werden geladen

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!