Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
nieuws iOS 13

iOS 13.3 is uit met betere beveiliging en nieuwe functies voor Schermtijd

Auteur: Sven Lamers
4 reacties
iOS 13


Lees verder na de advertentie

Een tijdje meer geen update voor je iPhone en iPad gehad? Daar heeft Apple vanavond iets aan gedaan! iOS 13.3 (en iPadOS 13.3) is uit, en deze nieuwe versie brengt een hoop verbeteringen en nieuwe functies met zich mee. Vooral Schermtijd is flink onder handen genomen en bevat nu aanvullende mogelijkheden voor ouderlijk toezicht. We zetten alle vernieuwingen op een rij.

Extra functies voor Schermtijd in iOS 13.3

Zoals gezegd bevat iOS 13.3 nieuwe opties voor ouderlijk toezicht via Schermtijd. Je kunt nu bepalen met wie je kinderen via FaceTime, Berichten of de Telefoon-app contact mogen hebben. En niet alleen dat: je kunt ook zeggen op welke tijdstippen je kinderen contact mogen hebben. ’s Avonds niet meer appen met de vrienden, maar wel jou kunnen bellen? Nu kan het. Deze functie werd eerder al beloofd, maar is nu pas in iOS en iPadOS geïntegreerd.

Extra beveiliging in Safari

iOS 13.3 maakt daarnaast het browsen in Safari veel veiliger. Vanaf nu worden namelijk zogeheten FIDO2-beveiligingssleutels ondersteund. Deze zitten op externe accessoires die via NFC, Lightning of usb-c verbinding met je iPhone of iPad maken. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je alleen met behulp van de externe sleutel bij een webdienst zoals Gmail of iCloud kunt inloggen. Zie het als een soort extra veilige twee-factor-authenticatie.


kooptip

FIDO2

Multitasking doet het weer

In iOS 13.2 had Apple een bug geïntroduceerd waardoor apps veel te snel afgesloten werden. Hierdoor was het bijna niet meer mogelijk om te multitasken – bijzonder onhandig bij het typen van teksten en de weergave van muziek. De vorige updates brachten al soelaas, maar met iOS 13.3 moet de multitasking-bug helemaal weg zijn. Daarnaast zijn er nog kleine verbeteringen zoals een verbeterd menu in Berichten en de mogelijkheid om daar Animoji’s en Memoji’s te blokkeren. Ook de controversiële Memoji-stickers kun je hiermee uitschakelen, via ‘Instellingen>Algemeen>Toetsenborden’.

memoji-instellingen

iPhone en iPad updaten

iOS en iPadOS 13.3 downloaden is het gemakkelijkst via je iPhone en iPad zelf. Via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’ kun je het besturingssysteem downloaden en installeren. Zorg ervoor dat je op een wifi-netwerk zit en dat je batterij ruim voldoende is opgeladen of aan de oplader hangt.

Het grote iPad & iPhone boek

Wil je het uiterste uit je iPhone en iPad halen? Lees dan Het grote iPad & iPhone boek – van de makers van iCreate. Alle basisprincipes komen aan bod en alle nieuwe functies van iOS 13 en iPadOS worden besproken.