Terug naar Op deze iPhone kun je binnenkort WhatsApp niet meer gebruiken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Op deze iPhone kun je binnenkort WhatsApp niet meer gebruiken

Door Laura Grootaarts10 oktober 2019 11:371 min. leestijd0

WhatsApp stopt in februari 2020 de ondersteuning voor een aantal oudere telefoons. Hiermee komt ook de ondersteuning voor de iPhone 4 te vervallen.

WhatsApp ondersteuning iPhone

WhatsApp ondersteuning iPhone

Vanaf 1 februari aanstaande heb je voor WhatsApp op de iPhone minimaal iOS 9 nodig. De oudste telefoon waarop dit nog draait, is de iPhone 4S. Het doek valt hiermee voor de iPhone 4 (verschenen in 2010), waarvoor iOS 7 de laatste versie van het besturingssysteem was.

Betekent dit dat je WhatsApp dan direct niet meer kunt gebruiken op die iPhone? Niet per se. Het betekent dat WhatsApp niet meer ontwikkelt voor deze iPhone: nieuwe updates kun je niet meer installeren en nieuwe functies blijven uit. Bovendien kan de oude versie van de ene op de andere dag wat mankementen gaan vertonen en die worden dan ook niet meer verholpen. Daarmee kan de app opeens onbruikbaar worden.

Het wordt helemaal een probleem als je WhatsApp verwijdert van de iPhone 4, want je kunt hem dan niet meer opnieuw installeren en aan de praat krijgen. Er kunnen geen nieuwe accounts meer gemaakt worden en bestaande accounts kun je niet meer verifiëren, zo is te lezen in de FAQ van WhatsApp.

iCreate 117
iCreate 117
Super-wifi: overal in huis razendsnel internet
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 4
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar