Terug naar iPhone 11 registreert je locatie, ook zonder toestemming
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 11 registreert je locatie, ook zonder toestemming

Door Laura Grootaarts6 december 2019 10:472 min. leestijd0

Apple heeft toegegeven dat de iPhone 11 (Pro) locatiegegevens verzamelt. Zélfs als je bij iedere app afzonderlijk hebt aangegeven dat dat niet de bedoeling is. Apple zegt dat het op dit moment niet anders kan. Wat is er aan de hand?

iphone 11 pro

iPhone registreert locatie

Security-journalist Brian Krebs ontdekte dat de nieuwste iPhone je locatie blijft registreren, ook al heb je aangegeven dat geen enkele app dat mag doen. Zie voor een demonstratie daarvan de video hieronder. Het vlaggetje dat aangeeft dat de iPhone je locatie registreert, duikt op terwijl alle schakelaars zijn uitgezet. Apple heeft aangegeven dat dit klopt, en heeft inmiddels uitgelegd dat het eigenlijk niet anders kan. Het gaat om min of meer geheime systeeminstellingen waartoe de gebruiker geen toegang heeft. Die registeren af en toe inderdaad toch je locatie, dan zie je dus inderdaad het vlaggetje verschijnen. En als gebruiker heb je geen mogelijkheid om dit uit te zetten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Ultra Wideband

Het vreemde gedrag van de nieuwe iPhones heeft alles te maken met een nieuwe techniek die is ingebouwd in de toestellen: Ultra Wideband (UWB). Apple zegt dat er internationale regels zijn die vereisen dat UWB op specifieke locaties uitgeschakeld moet kunnen worden. Je iPhone houdt in de gaten of je je op dit soort plekken bevindt zodat UWB uitgeschakeld kan worden. Volgens Apple gebeurt dit compleet op je iPhone en worden de gegevens nergens verzameld.

Voor de toekomst zou Apple van plan zijn om een schakelaar in te bouwen waarmee je UWB kunt uitschakelen op de iPhone 11 en iPhone 11 Pro Max. Daarmee kun je dan ook de tracking van je locatie op de achtergrond voorkomen. Het is dus wachten op een iOS 13-update.

Meer weten over iPhone 11?
Bekijk dit dossier
iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧

Bron: MacRumors

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar