Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPhone 11 registreert je locatie, ook zonder toestemming

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iphone 11 pro


Lees verder na de advertentie

Apple heeft toegegeven dat de iPhone 11 (Pro) locatiegegevens verzamelt. Zélfs als je bij iedere app afzonderlijk hebt aangegeven dat dat niet de bedoeling is. Apple zegt dat het op dit moment niet anders kan. Wat is er aan de hand?

iPhone registreert locatie

Security-journalist Brian Krebs ontdekte dat de nieuwste iPhone je locatie blijft registreren, ook al heb je aangegeven dat geen enkele app dat mag doen. Zie voor een demonstratie daarvan de video hieronder. Het vlaggetje dat aangeeft dat de iPhone je locatie registreert, duikt op terwijl alle schakelaars zijn uitgezet. Apple heeft aangegeven dat dit klopt, en heeft inmiddels uitgelegd dat het eigenlijk niet anders kan. Het gaat om min of meer geheime systeeminstellingen waartoe de gebruiker geen toegang heeft. Die registeren af en toe inderdaad toch je locatie, dan zie je dus inderdaad het vlaggetje verschijnen. En als gebruiker heb je geen mogelijkheid om dit uit te zetten.

Ultra Wideband

Het vreemde gedrag van de nieuwe iPhones heeft alles te maken met een nieuwe techniek die is ingebouwd in de toestellen: Ultra Wideband (UWB). Apple zegt dat er internationale regels zijn die vereisen dat UWB op specifieke locaties uitgeschakeld moet kunnen worden. Je iPhone houdt in de gaten of je je op dit soort plekken bevindt zodat UWB uitgeschakeld kan worden. Volgens Apple gebeurt dit compleet op je iPhone en worden de gegevens nergens verzameld.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Voor de toekomst zou Apple van plan zijn om een schakelaar in te bouwen waarmee je UWB kunt uitschakelen op de iPhone 11 en iPhone 11 Pro Max. Daarmee kun je dan ook de tracking van je locatie op de achtergrond voorkomen. Het is dus wachten op een iOS 13-update.

Bron: MacRumors