Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Update nú naar iOS 12.4.1: het dicht een beveiligingslek

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
iOS update


Lees verder na de advertentie

Apple heeft iOS 12.4.1 uitgebracht voor de iPhone, iPad en iPod touch. De update verhelpt een probleem dat is ontstaan na het verschijnen van de vorige iOS-versie, iOS 12.4.

iOS 12.4.1

Waarom deze update?

Eind vorige maand bracht Apple iOS 12.4 uit, met daarin als belangrijkste vernieuwing een verbeterde iPhone-migratie die het overstappen naar een nieuwe telefoon vereenvoudigt. Al snel bleek dat iOS 12.4 een beveiligingslek had, dat eerder met iOS 12.3 juist verholpen was. Daardoor was het voor het eerst in jaren weer mogelijk om de iPhone te jailbreaken en er alternatieve software op te laten draaien. Met iOS 12.4.1 wordt het lek weer gedicht. Verder zorgt de update niet voor nieuwe functies op je iPhone; het betreft enkel het verbeteren van de beveiliging en stabiliteit.

iOS 12.4.1 downloaden en installeren

Wil je de update downloaden op je iPhone of iPad? Dat kan het gemakkelijkst via het toestel zelf. Open de Instellingen-app en ga naar ‘Algemeen>Software-update’. Je iPhone of iPad kijkt nu of de update al voor je klaarstaat. Of zoek via het zoekvenster boven het Instellingen-menu naar ‘software’, dan vind je de update ook.

Op naar iOS 13 en iPadOS


kooptip

https://youtu.be/0_aFz6rG4JE

iOS 12.4.1 zou weleens de laatste versie van iOS 12 kunnen zijn. Volgende maand verschijnt er een compleet nieuwe versie van het besturingssysteem: iOS 13. De iPad krijgt voor het eerst een eigen besturingssysteem, iPadOS – dit is eigenlijk gewoon iOS 13, maar met wat functies exclusief voor iPad. We verwachten dat Apple tijdens een keynote op 10 september bekendmaakt wanneer de updates verschijnen. Ook horen we dan meer over de iPhone 11 en de iPhone 11 Pro (Max).

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!