Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 12.4 is uit: dit is er nieuw en verbeterd

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 12.4


Lees verder na de advertentie

Het is weer tijd om je iPhone en iPad te updaten! Apple heeft vanavond iOS 12.4 uitgebracht. Wat voor vernieuwingen brengt deze update van het besturingssysteem?

iOS 12.4

Dit is er nieuw

iOS 12.4 zou weleens de laatste update kunnen zijn voordat straks in september iOS 13 verschijnt. Er zijn verschillende vernieuwingen, de volgende is voor ons het belangrijkst – uit Apple’s release-notes:

‘iOS 12.4 introduceert iPhone-migratie om rechtstreeks gegevens van een oude iPhone over te zetten naar een nieuwe iPhone en verbetert de beveiliging van je iPhone of iPad.’


kooptip

Tegelijkertijd met iOS 12.4 is ook watchOS 5.3 verschenen: deze update zorgt ervoor dat de Walkietalkie-app op de Watch het weer doet. Apple deactiveerde de Walkietalkie-app op de Apple Watch onlangs, omdat er in theorie mensen mee afgeluisterd konden worden. Deze afluisterbug is nu verholpen.

Verder zijn er vernieuwingen in iOS 12.4 die voor de meesten van ons iets minder interessant zullen zijn. Zo zijn er aanpassingen in Apple News, maar die app is in deze regionen niet beschikbaar. 12.4 zorgt verder voor HomePod-support in Japan in Taiwan – in Nederland is Apple’s slimme speaker nog altijd niet te koop.

Amerikanen hadden verwacht dat deze iOS-update de introductie van Apple Card zou betekenen. Apple kondigde zijn eigen creditcard aan tijdens een keynote in maart, en beloofde dat deze in de zomer beschikbaar zou zijn. Maar in de release notes schittert Apple Card nog altijd door afwezigheid.

iOS 12.4 downloaden

Het installeren van iOS 12.4 doe je als volgt: ga op je iPhone of iPad naar ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Je iPhone of iPad kijkt nu of de iOS 12-update voor je klaarstaat. Daarna is het een kwestie van de stappen doorlopen om iOS 12.4 te installeren.

Voor een écht grote update met heel veel nieuwe functies moet je nog even geduld hebben. Dit najaar verschijnt iOS 13. We verwachten dat Apple de release-datum bekendmaakt tijdens een keynote in september, die in het teken zal staan van de nieuwe iPhone 2019 (of iPhone 11).

Op de hoogte blijven van al het iOS-nieuws? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!