Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Zo eenvoudig zet je gegevens over naar een nieuwe iPhone in iOS 12.4

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
levertijd iPhone X


Lees verder na de advertentie

Eerder deze week bracht Apple iOS 12.4 uit. De opvallendste verbetering is de iPhone-migratie-tool. Daarmee wordt het overzetten van je gegevens van een oude naar een nieuwe iPhone een stuk eenvoudiger.

Nieuwe iPhone: gegevens overzetten

Apple heeft het de laatste jaren steeds gemakkelijker gemaakt om je data en instellingen over te zetten naar een nieuwe iPhone. Zet je je nieuwe iPhone aan en houd je hem in de buurt van je oude? Dan verschijnt sinds iOS 11 het ‘Begin direct’ in het scherm. Je iPhone loodst je automatisch stap voor stap door het proces heen, je gegevens worden hierbij overgezet via je iCloud reserve-kopie.

Met iOS 12.4 wordt het zelfs nog gemakkelijker: je kunt nu je gegevens rechtstreeks overzetten, zonder tussenkomst van iCloud. Dat is een groot voordeel als je niet voldoende iCloud-opslag hebt of nooit een iCloud-reservekopie maakt. Bovendien zal het in veel gevallen sneller zijn. Zowel het nieuw als het oude toestel moeten iOS 12.4 hebben.

Zo werkt iPhone-migratie

De eerste stappen zijn hetzelfde gebleven: je zet je nieuwe iPhone aan, en houd je oude in de buurt. Het ‘Begin direct’-scherm verschijnt in beeld en je wordt gevraagd of je de nieuwe iPhone wilt configureren. Daarna moet je met je huidige iPhone een afbeelding op de nieuwe scannen en je toegangscode invoeren. Tot zover niks nieuws onder de zon.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Nieuwe iPhone: gegevens overzetten

Maar voortaan krijg je het bovenstaande nieuwe scherm in beeld. De oude manier werkt nog steeds, als je die wilt gebruiken, kies je ‘Download van iCloud’. En onder ‘Andere opties’ vind je bijvoorbeeld overzetten vanaf iTunes, Android of configureren als nieuw toestel.

Nieuw is de optie ‘Zet over vanaf iPhone’. De gegevens worden overgezet en je kunt kiezen of bepaalde instellingen (bijvoorbeeld Siri en Apple Pay) overgenomen moeten worden. Blijf de iPhones in de buurt van elkaar houden. De duur van het overzetten verschilt, afhankelijk van onder meer de netwerkverbinding en de hoeveelheid gegevens die je overzet.

Gegevens overzetten via kabel

camera-adapter

Nieuw is ook de mogelijkheid om gegevens over te zetten via een kabeltje, iets waarover eerder al geruchten waren. Heb je veel data, dan win je hiermee tijd. Hiervoor heb je dan wel een Lightning-naar USB 3-camera-adapter en een Lightning-naar-USB-kabel nodig. Die laatste heb je wel gewoon het oplaadkabeltje van je iPhone, maar zo’n camera-adapter is de investering van € 45 niet waard als je hem enkel voor dit doeleinde wilt gebruiken.

Toekomst iOS

iOS 12.4 is waarschijnlijk de laatste grote update voordat dit najaar iOS 13 verschijnt. iOS 13 biedt een donkere modus, een compleet vernieuwde Herinneringen-app en nog veel meer. Tegelijkertijd verschijnt waarschijnlijk de nieuwe iPhone 2019 (of iPhone 11), met een sterk verbeterde camera. Lees er alles over in onze dossiers.