Terug naar Zo eenvoudig zet je gegevens over naar een nieuwe iPhone in iOS 12.4
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zo eenvoudig zet je gegevens over naar een nieuwe iPhone in iOS 12.4

Door Laura Grootaarts25 juli 2019 09:413 min. leestijd0

Eerder deze week bracht Apple iOS 12.4 uit. De opvallendste verbetering is de iPhone-migratie-tool. Daarmee wordt het overzetten van je gegevens van een oude naar een nieuwe iPhone een stuk eenvoudiger.

Nieuwe iPhone: gegevens overzetten

Apple heeft het de laatste jaren steeds gemakkelijker gemaakt om je data en instellingen over te zetten naar een nieuwe iPhone. Zet je je nieuwe iPhone aan en houd je hem in de buurt van je oude? Dan verschijnt sinds iOS 11 het ‘Begin direct’ in het scherm. Je iPhone loodst je automatisch stap voor stap door het proces heen, je gegevens worden hierbij overgezet via je iCloud reserve-kopie.

Met iOS 12.4 wordt het zelfs nog gemakkelijker: je kunt nu je gegevens rechtstreeks overzetten, zonder tussenkomst van iCloud. Dat is een groot voordeel als je niet voldoende iCloud-opslag hebt of nooit een iCloud-reservekopie maakt. Bovendien zal het in veel gevallen sneller zijn. Zowel het nieuw als het oude toestel moeten iOS 12.4 hebben.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Zo werkt iPhone-migratie

De eerste stappen zijn hetzelfde gebleven: je zet je nieuwe iPhone aan, en houd je oude in de buurt. Het ‘Begin direct’-scherm verschijnt in beeld en je wordt gevraagd of je de nieuwe iPhone wilt configureren. Daarna moet je met je huidige iPhone een afbeelding op de nieuwe scannen en je toegangscode invoeren. Tot zover niks nieuws onder de zon.

Nieuwe iPhone: gegevens overzetten

Maar voortaan krijg je het bovenstaande nieuwe scherm in beeld. De oude manier werkt nog steeds, als je die wilt gebruiken, kies je ‘Download van iCloud’. En onder ‘Andere opties’ vind je bijvoorbeeld overzetten vanaf iTunes, Android of configureren als nieuw toestel.

Nieuw is de optie ‘Zet over vanaf iPhone’. De gegevens worden overgezet en je kunt kiezen of bepaalde instellingen (bijvoorbeeld Siri en Apple Pay) overgenomen moeten worden. Blijf de iPhones in de buurt van elkaar houden. De duur van het overzetten verschilt, afhankelijk van onder meer de netwerkverbinding en de hoeveelheid gegevens die je overzet.

Gegevens overzetten via kabel

camera-adapter

Nieuw is ook de mogelijkheid om gegevens over te zetten via een kabeltje, iets waarover eerder al geruchten waren. Heb je veel data, dan win je hiermee tijd. Hiervoor heb je dan wel een Lightning-naar USB 3-camera-adapter en een Lightning-naar-USB-kabel nodig. Die laatste heb je wel gewoon het oplaadkabeltje van je iPhone, maar zo’n camera-adapter is de investering van € 45 niet waard als je hem enkel voor dit doeleinde wilt gebruiken.

Toekomst iOS

iOS 12.4 is waarschijnlijk de laatste grote update voordat dit najaar iOS 13 verschijnt. iOS 13 biedt een donkere modus, een compleet vernieuwde Herinneringen-app en nog veel meer. Tegelijkertijd verschijnt waarschijnlijk de nieuwe iPhone 2019 (of iPhone 11), met een sterk verbeterde camera. Lees er alles over in onze dossiers.

Meer weten over iOS 13?
Bekijk dit dossier
iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 12
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar