Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 11 downgraden: zo ga je met je iPhone of iPad terug naar iOS 10

Auteur: Koen van Ekeren
3 reacties
iOS 11.2.1


Lees verder na de advertentie

Snelle update: het is niet meer mogelijk om te downgraden naar iOS 10. Je kunt nu alleen nog terug naar iOS 11.1 of iOS 11.0.1. Zit je nog op iOS 10.3 en twijfel je aan iOS 11, dan is het wellicht verstandig om niet meer te updaten.

iOS 11 is een grote update voor de iPhone en iPad. Helaas pakt een belangrijke update niet voor elke iPhone- of iPad-bezitter goed uit en kan het de nodige problemen opleveren. Wat je dan kunt doen is iOS 11 downgraden naar iOS 10.

iOS 11 downgraden

Als je van iOS 11 naar iOS 10 wil, moet je er snel bij zijn. Doorgaans kan het downgraden tot ongeveer twee weken na het uitbrengen van een nieuwe iOS-versie. Inmiddels is het vijftien dagen geleden dat de lancering van iOS 11 plaatsvond, dus pak je iPhone of iPad er snel bij!

Voordat je begint is het belangrijk om te weten is dat je géén reservekopie (back-up) van iOS 11 terug kunt plaatsen op iOS 10. Je kunt dus alleen een reservekopie terugzetten die met iOS 10 of eerder is gemaakt.

Terug naar iOS 10 in 7 stappen


kooptip

Het downgraden van je iPhone of iPad klinkt misschien ingewikkeld, maar valt erg mee. In zeven stappen leggen we uit hoe je teruggaat naar iOS 10.3.3, de laatste en meest stabiele versie van iOS 10.

  1. Open iTunes op je Mac of Windows computer en zorg dat de laatste versie van iTunes is geïnstalleerd.
  2. Ga naar de website ipsw.me. Klik op ‘iPhone’ of ‘iPad’ en kies het model dat je hebt. Naast één van de groene vinkjes zie je iOS 10.3.3 staan. Klik hierop en kies ‘Download’. Je downloadt nu een iOS 10.3.3 IPSW-bestand dat je straks nodig hebt. Staat er geen groen vinkje meer naast iOS 10.3.3? Dan betekent dit helaas dat het terugzetten naar iOS 10 niet meer mogelijk is.
  3. Schakel ‘Vind mijn iPhone’ uit. Open hiervoor de app Instellingen en tik op ‘iCloud>Zoek mijn iPhone’. Zet de schakelaar achter ‘Zoek mijn iPhone’ of ‘Zoek mijn iPad’ op wit en voer je Apple ID in.
  4. Sluit je iPhone of iPad met je Lightning kabel aan op je computer. Open iTunes en klik bovenaan op het iPhone- of iPad-icoontje.
  5. Klik terwijl je de Option-toets ingedrukt hebt op ‘Herstel iPhone’. Bij een Windows-computer houd je intussen de Shift-knop ingedrukt.
  6. Selecteer het iOS 10.3.3 IPSW-bestand dat je bij stap 2 gedownload hebt en kies voor ‘Open’.
  7. Start de installatie door op ‘Herstel’ te klikken. Je iPhone of iPad gaat nu terug naar iOS 10.