Terug naar Deze nieuwe iOS 11.4-functie maakt het moeilijker om een iPhone te hacken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Deze nieuwe iOS 11.4-functie maakt het moeilijker om een iPhone te hacken

Door Koen van Ekeren9 mei 2018 09:422 min. leestijd0

Ondanks dat iOS bekend staat als veilig, vinden beveiligings- en hackbedrijven continu manieren om de beveiligingsmaatregelen van Apple te omzeilen. Vanaf iOS 11.4 moet dit een stuk uitdagender voor hackers worden, want daarin introduceert het bedrijf een nieuwe functie: USB Restricted Mode.

iOS 11 kraken

USB Restricted Mode

Met de iOS 11.4-functie USB Restricted Mode, ontdekt door Elcomsoft, moet het veel lastiger worden om gegevens te verzamelen van vergrendelde iOS-apparaten. Als een iPhone of iPad meer dan 7 dagen heeft gedraaid zonder te zijn ontgrendeld, kan de Lightning-poort alleen worden gebruikt voor opladen: gegevensoverdracht is dan niet meer mogelijk.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Dit is slecht nieuws voor overheden, beveiligingsbedrijven en hackbedrijven, die de Lightning-poort gebruiken om data uit te lezen. Zij hebben nu maximaal 7 dagen om een iOS-apparaat te ontgrendelen met de bekende technieken, zoals een logical acquisition of een brute force-aanval.

Deze technieken gebruiken hackers om onbeperkte toegangscode-pogingen te doen om het toestel te ontgrendelen. Bij een code van slechts vier cijfers hebben zij niet meer dan een paar uur nodig, maar bij een alfanumeriek wachtwoord kan het weken duren om een iOS-apparaat te kraken.

De nieuwe functie volgt vlak na het nieuws over het kastje GrayKey, ontwikkeld door GrayShift. Dit apparaat, beschikbaar voor overheidsinstanties, zou in staat zijn om elke iPhone te ontgrendelen. Hierbij wordt er waarschijnlijk gebruik gemaakt van een kwetsbaarheid in het systeem, waarna er een brute force-aanval volgt. Het hackersbedrijf Cellebrite zou op een vergelijkbare manier werken.

iOS 11.4

Naast de USB Restricted Mode voegt Apple in iOS 11.4 waarschijnlijk iCloud-synchronisatie toe aan Berichten en komt er AirPlay 2-ondersteuning. Beide functies hadden al in een eerdere iOS 11-versie moeten zitten, maar werden steeds vertraagd.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

Praat mee!

avatar