Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Deze nieuwe iOS 11.4-functie maakt het moeilijker om een iPhone te hacken

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone foto definitief verwijderen


Lees verder na de advertentie

Ondanks dat iOS bekend staat als veilig, vinden beveiligings- en hackbedrijven continu manieren om de beveiligingsmaatregelen van Apple te omzeilen. Vanaf iOS 11.4 moet dit een stuk uitdagender voor hackers worden, want daarin introduceert het bedrijf een nieuwe functie: USB Restricted Mode.

USB Restricted Mode

Met de iOS 11.4-functie USB Restricted Mode, ontdekt door Elcomsoft, moet het veel lastiger worden om gegevens te verzamelen van vergrendelde iOS-apparaten. Als een iPhone of iPad meer dan 7 dagen heeft gedraaid zonder te zijn ontgrendeld, kan de Lightning-poort alleen worden gebruikt voor opladen: gegevensoverdracht is dan niet meer mogelijk.

Dit is slecht nieuws voor overheden, beveiligingsbedrijven en hackbedrijven, die de Lightning-poort gebruiken om data uit te lezen. Zij hebben nu maximaal 7 dagen om een iOS-apparaat te ontgrendelen met de bekende technieken, zoals een logical acquisition of een brute force-aanval.

Deze technieken gebruiken hackers om onbeperkte toegangscode-pogingen te doen om het toestel te ontgrendelen. Bij een code van slechts vier cijfers hebben zij niet meer dan een paar uur nodig, maar bij een alfanumeriek wachtwoord kan het weken duren om een iOS-apparaat te kraken.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De nieuwe functie volgt vlak na het nieuws over het kastje GrayKey, ontwikkeld door GrayShift. Dit apparaat, beschikbaar voor overheidsinstanties, zou in staat zijn om elke iPhone te ontgrendelen. Hierbij wordt er waarschijnlijk gebruik gemaakt van een kwetsbaarheid in het systeem, waarna er een brute force-aanval volgt. Het hackersbedrijf Cellebrite zou op een vergelijkbare manier werken.

iOS 11.4

Naast de USB Restricted Mode voegt Apple in iOS 11.4 waarschijnlijk iCloud-synchronisatie toe aan Berichten en komt er AirPlay 2-ondersteuning. Beide functies hadden al in een eerdere iOS 11-versie moeten zitten, maar werden steeds vertraagd.