Terug naar 'Hackbedrijf vindt manier om jouw iPhone met iOS 11 te kraken'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Hackbedrijf vindt manier om jouw iPhone met iOS 11 te kraken'

Door Koen van Ekeren27 februari 2018 10:502 min. leestijd0

De Israëlische softwareontwikkelaar Cellebrite beweert dat het een manier heeft gevonden om alle apparaten van iOS 5 tot iOS 11 te kraken. Daarmee zou het bedrijf in staat zijn om vrijwel alle iPhones te ontgrendelen.

iPhone-hackers

iOS 11 kraken

Cellebrite is geen onbekende naam. Het Israëlische bedrijf hielp de FBI eerder met het ontgrendelen van de iPhone 5c van San Bernardino-shutter Rizwan Farook. Nu heeft Cellebrite een manier gevonden om de beveiligingsmaatregelen van iOS 11 te omzeilen.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

In november 2017 werd een iPhone X met succes gekraakt door het Department for Homeland Security, meldt Forbes. Dit zou zijn gegaan met behulp van Cellebrite-technologie, vertellen anonieme bronnen aan de website.

Het bedrijf heeft de doorbraak niet publiekelijk aangekondigd, maar een datasheet dat door Cellebrite is gepubliceerd, bevestigt wat de anonieme bronnen stellen. Hierin meldt het dat het gevanceerde ontgrendelmethoden heeft voor ‘alle iOS-apparaten en besturingssystemen, waaronder iPhone, iPad, iPad Mini, iPad Pro en iPad Touch, die draaien van iOS 5 tot iOS 11’.

Verontrustend

Cellebrite verkoopt zijn diensten alleen aan overheids- en rechtshandhavingsinstanties. Toch is het nieuws verontrustend, aangezien de techniek in handen kan komen van kwaadwillenden. Hackers slaagden er immers ook in om de software te stelen die gebruikt werd om Farook’s iPhone 5c te kraken.

Of Cellebrite ook de nieuwste iOS-versie (11.2.6) kan kraken, is onduidelijk. Volgens 9to5Mac is het mogelijk dat het gevonden beveiligingslek al door Apple is gepatcht. In ieder geval is het op dit moment verstandig om de nieuwste versie van iOS bij te werken, zodat de recentste beveiligingsoplossingen beschikbaar zijn.

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 11
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar