Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

'Hackbedrijf vindt manier om jouw iPhone met iOS 11 te kraken'

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone foto definitief verwijderen


Lees verder na de advertentie

De Israëlische softwareontwikkelaar Cellebrite beweert dat het een manier heeft gevonden om alle apparaten van iOS 5 tot iOS 11 te kraken. Daarmee zou het bedrijf in staat zijn om vrijwel alle iPhones te ontgrendelen.

iOS 11 kraken

Cellebrite is geen onbekende naam. Het Israëlische bedrijf hielp de FBI eerder met het ontgrendelen van de iPhone 5c van San Bernardino-shutter Rizwan Farook. Nu heeft Cellebrite een manier gevonden om de beveiligingsmaatregelen van iOS 11 te omzeilen.

In november 2017 werd een iPhone X met succes gekraakt door het Department for Homeland Security, meldt Forbes. Dit zou zijn gegaan met behulp van Cellebrite-technologie, vertellen anonieme bronnen aan de website.

Het bedrijf heeft de doorbraak niet publiekelijk aangekondigd, maar een datasheet dat door Cellebrite is gepubliceerd, bevestigt wat de anonieme bronnen stellen. Hierin meldt het dat het gevanceerde ontgrendelmethoden heeft voor ‘alle iOS-apparaten en besturingssystemen, waaronder iPhone, iPad, iPad Mini, iPad Pro en iPad Touch, die draaien van iOS 5 tot iOS 11’.

Verontrustend


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Cellebrite verkoopt zijn diensten alleen aan overheids- en rechtshandhavingsinstanties. Toch is het nieuws verontrustend, aangezien de techniek in handen kan komen van kwaadwillenden. Hackers slaagden er immers ook in om de software te stelen die gebruikt werd om Farook’s iPhone 5c te kraken.

Of Cellebrite ook de nieuwste iOS-versie (11.2.6) kan kraken, is onduidelijk. Volgens 9to5Mac is het mogelijk dat het gevonden beveiligingslek al door Apple is gepatcht. In ieder geval is het op dit moment verstandig om de nieuwste versie van iOS bij te werken, zodat de recentste beveiligingsoplossingen beschikbaar zijn.