Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van


Lees verder na de advertentie

Apple heeft gisteren iOS 11.4 bèta 2 uitgebracht voor geregistreerde ontwikkelaars. De update volgt twee weken na het verschijnen van de eerste bèta. Naar verwachting verschijnt de publieke bèta op korte termijn: daarmee kan iedereen de nieuwe iOS-versie uitproberen.

Wat is er nieuw in deze update?

In deze nieuwe bèta zit een nieuwe wallpaper voor de iPhone 8 en de iPhone 8 (Plus). Het gaat om een PRODUCT(RED) wallpaper die Apple gebruikt in het promotiemateriaal rondom de rode iPhone 8, die sinds kort in de winkels ligt.

Verder is er ook een (niet werkende) functie uit de eerste bèta-versie weer verdwenen. Het gaat om de mogelijkheid om twee HomePods aan elkaar te koppelen voor het creëren van een stereogeluid. Die functie werkte toch nog niet, omdat er ook een update van HomePod voor nodig was.

Wat is er verder nieuw in iOS 11.4?

iOS 11.4 bevat twee functies die Apple al in 2017 aankondigde, maar die nog steeds niet gereleased zijn. Nu gaan ze dus in de herkansing. Naast iCloud-synchronisatie van Berichten, gaat het om ondersteuning van AirPlay 2. Met beide functies werd ook al getest gedurende de bèta-fase van iOS 11.3, maar in de uiteindelijke versie ontbraken ze.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

iCloud-synchronisatie van Berichten houdt in dat al je gesprekken gesynchroniseerd worden tussen je iOS-apparaten en je Mac. Verwijder je een bericht op je iPhone, dan verdwijnt het automatisch ook op je Mac. Een voordeel is dat foto’s die je ontvangt, ook in de cloud worden opgeslagen. Daarmee bespaar je kostbare ruimte op je iPhone. AirPlay 2 maakt multiroom audio mogelijk: je kunt je muziek gelijktijdig afspelen op verschillende apparaten verspreid door je huis.

iOS 11.4 bèta 2 downloaden

De huidige bèta-versie is op dit moment alleen beschikbaar voor ontwikkelaars, maar op korte termijn zal ook de publieke versie beschikbaar zijn. Wil je weten hoe je deze proefversie installeert? Lees dan ons artikel Publieke bèta iOS 11 downloaden: zo werkt het om te zien hoe je dit doet.

Lees ook ons dossier over iOS 11.