Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 11.2.6 is uit: verhelpt Telugu-bug die iPhones liet vastlopen

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
iOS 11.2.6


Lees verder na de advertentie

Apple heeft 11.2.6 uitgebracht voor de iPhone, iPad en iPod touch. Deze update zorgt ervoor dat je telefoon of tablet niet meer getroffen wordt door de Telugu-bug. Downloaden dus!

Update vanwege Telugu-bug

De Telugu-bug werd vorige week ontdekt en zorgt ervoor dat je iPhone of iPad crasht. Erger nog, apps als Berichten, Facebook Messenger en WhatsApp kunnen er compleet mee geblokkeerd worden. De oorzaak? Een Indiaas teken, Telugu genaamd. De bug heeft ook invloed op Safari en Berichten op de Mac en de Apple Watch. Apple heeft naast iOS ook watchOS, tvOS en macOS geüpdatet om vastlopers te voorkomen.

Telugu bug

Het is de zoveelste keer dat Apple iOS 11 moet updaten vanwege een bug. In december was er een probleem met het notificatiesysteem, iPhones wereldwijd liepen vast. Toen kwam Apple binnen enkele uren met een update. En recenter was er nog de chaiOS-bug, die iPhones en iPads liet vastlopen bij het ontvangen van een bepaald linkje.

iOS 11.2.6 downloaden


kooptip

Wil je de update downloaden op je iPhone of iPad? Open de app Instellingen en ga naar ‘Algemeen>Software-update’. Of zoek in het zoekvenster boven het Instellingen-menu naar ‘software’; dan vind je de update ook.

Via je Mac of pc kan het updaten via iTunes. Sluit hiervoor je iPhone, iPad, of iPod touch met een kabeltje aan je Mac of PC. Selecteer in iTunes je apparaat en klik op ‘Zoek naar update’. Hoe groot de update is, hangt af van het soort iPhone of iPad dat je hebt.

Lees ook ons dossier over iOS 11.

[relatedissue]