Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 11.2.2 is uit: waarom is deze update zo belangrijk?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 11.2.2


Lees verder na de advertentie

Apple heeft iOS 11.2.2 uitgebracht voor iPhone, iPad en iPod touch. Voor de spectaculaire nieuwe functies hoef je de update niet te downloaden, want die zijn er niet. Maar om beveiligingsredenen adviseren we je om deze update toch zo snel mogelijk te installeren.

Belangrijke beveiligingsupdate

Apple noemt iOS 11.2.2 een beveiligingsupdate en dat heeft alles te maken met het nieuws van vorige week. Toen werd bekend dat de chips van Intel beveiligingslekken hebben. Apple bleek met iOS 11.2.1 al maatregelen te hebben genomen tegen het Meltdown-lek. Met deze nieuwe iOS-update wordt ook het Spectre-lek uit de weg geruimd, zo legt Apple uit op een support-pagina. Ook voor de Mac is er met macOS High Sierra 10.13.2 een soortgelijke beveiligingupdate verschenen.

Met de vorige update, iOS 11.2.1, werd overigens ook al een beveiligingsprobleem opgelost. Toen zat er een lek in de HomeKit-apparatuur, waardoor mensen die van buitenaf konden besturen.

iOS 11.2.2 downloaden

Wil je de update downloaden op je iPhone? Open de app Instellingen en ga naar ‘Algemeen>Software-update’. Of zoek in het zoekvenster boven het Instellingen-menu naar ‘software’; dan vind je de update ook.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Via je Mac of pc kan het updaten via iTunes. Sluit hiervoor je iPhone, iPad, of iPod touch met een kabeltje aan je Mac of PC. Selecteer in iTunes je apparaat en klik op ‘Zoek naar update’. Hoe groot de update is, hangt af van het soort iPhone of iPad dat je hebt.

Lees ook ons dossier over iOS 11.

[relatedissue]