Terug naar iOS 11.2.2 is uit: waarom is deze update zo belangrijk?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 11.2.2 is uit: waarom is deze update zo belangrijk?

Door Laura Grootaarts9 januari 2018 09:172 min. leestijd0

Apple heeft iOS 11.2.2 uitgebracht voor iPhone, iPad en iPod touch. Voor de spectaculaire nieuwe functies hoef je de update niet te downloaden, want die zijn er niet. Maar om beveiligingsredenen adviseren we je om deze update toch zo snel mogelijk te installeren.

iOS 11.2.2

Belangrijke beveiligingsupdate

Apple noemt iOS 11.2.2 een beveiligingsupdate en dat heeft alles te maken met het nieuws van vorige week. Toen werd bekend dat de chips van Intel beveiligingslekken hebben. Apple bleek met iOS 11.2.1 al maatregelen te hebben genomen tegen het Meltdown-lek. Met deze nieuwe iOS-update wordt ook het Spectre-lek uit de weg geruimd, zo legt Apple uit op een support-pagina. Ook voor de Mac is er met macOS High Sierra 10.13.2 een soortgelijke beveiligingupdate verschenen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Met de vorige update, iOS 11.2.1, werd overigens ook al een beveiligingsprobleem opgelost. Toen zat er een lek in de HomeKit-apparatuur, waardoor mensen die van buitenaf konden besturen.

iOS 11.2.2 downloaden

Wil je de update downloaden op je iPhone? Open de app Instellingen en ga naar ‘Algemeen>Software-update’. Of zoek in het zoekvenster boven het Instellingen-menu naar ‘software’; dan vind je de update ook.

Via je Mac of pc kan het updaten via iTunes. Sluit hiervoor je iPhone, iPad, of iPod touch met een kabeltje aan je Mac of PC. Selecteer in iTunes je apparaat en klik op ‘Zoek naar update’. Hoe groot de update is, hangt af van het soort iPhone of iPad dat je hebt.

Lees ook ons dossier over iOS 11.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar