Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Inloggen met DigiD-app nu bij alle aangesloten organisaties

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
DigiD-app


Lees verder na de advertentie

Sinds deze week kun je met de DigiD-app inloggen bij alle organisaties die DigiD gebruiken. De gratis app staat sinds maart van dit jaar al in de App Store, maar werkte in eerste instantie met slechts een beperkt aantal diensten: Belastingdienst Toeslagen, DUO, Studentenreisproduct, Studielink, MijnOverheid, mijn.digid.nl en DigiD Machtigen.

Inloggen DigiD app bij alle aangesloten organisaties

Er zijn nog veel meer organisaties die zijn aangesloten bij DigiD. Denk aan zorgverzekeraars, pensioenfondsen, je gemeente en nog een hele reeks andere instanties. ‘Nu heeft iedereen bij elke organisatie de keuze om in te loggen met de DigiD app’, zo zegt Logius, het bedrijf dat DigiD ontwikkelt. Inloggen kan op twee manieren: op je iPhone of iPad log je in met een pincode. Log je in via je Mac, dan scan je met de iOS-app eerst een QR-code en tik je je pincode in.

In de video hieronder zie je in het kort hoe de app werkt:

https://youtu.be/kro4IVSm56c

Toekomst van de DigiD-app


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Het is de bedoeling dat de DigiD-app in de toekomst nog iets geavanceerder wordt. Logius is van plan om dan de NFC-chip in smartphones te gebruiken om een identiteitsdocument te controleren. Vanaf iOS 11 stelt Apple de NFC-chip voor het eerst open voor ontwikkelaars, dus dit zou ook op de iPhone tot de mogelijkheden behoren.

De app DigiD van de Rijksoverheid is gratis te downloaden in de App Store.