Terug naar iCreate Q&A 2 oktober – Lees hier alle vragen terug
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iCreate Q&A 2 oktober – Lees hier alle vragen terug

Door Laura Grootaarts2 oktober 2020 08:001 min. leestijd110

De Q&A is weer voorbij! Hieronder kun je alle vragen en antwoorden nog eens rustig teruglezen. Q&A gemist? Geen probleem! Binnenkort doen we het nog eens. Wil je dan een seintje krijgen, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bij iCreate kun je terecht voor al je vragen over de iPhone, Mac en andere Apple-producten! Ongeveer een keer per maand gaan we daar speciaal voor zitten, tijdens de iCreate Q&A. Vandaag (vrijdag 2 oktober) is het weer zover!

iCreate qa

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

Vragen over Mac, iPhone en meer

Heb je ook een vraag over je iPhone, je Mac of een ander Apple-thema? Alle Apple-gerelateerde vragen zijn welkom! We beantwoorden ze live tijdens de Q&A. Tot vanmiddag om 16.00 uur kun je een vraag stellen. Plaats je vragen hieronder bij de reacties. Weet je juist veel over een onderwerp waarover een andere lezer vragen heeft? Schroom niet, en deel je kennis! De beste vragen krijgen een plaatsje in iCreate 123! Bekijk ook onze eerdere Q&A’s.

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
nieuwste eerstoudste eerst
john mewe
Lezer
john mewe

is de iphone 12 pro ook geschikt voor esim?

Don
Lezer
Don

Weten jullie wanneer de iPad Air 2020 in de verkoop gaat? Oktober is nogal een ruim begrip?

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Dat is nog steeds niet bekend. Apple-insider Mark Gurman heeft woensdag wel gezegd dat het marketingmateriaal voor de nieuwe iPad Air al in de winkels is beland, wat een aanwijzing is dat een lancering nabij is. Apple-leaker Jon Prosser stuurde diezelfde dag de tweet ‘get your iPad Air money ready’ – weer een hint op een snelle release. Vaak gaan nieuwe Apple-producten op een vrijdag in de verkoop, dus wie weet vandaag nog …

Tristan Charlier
Lezer
Tristan Charlier

Is er al meer nieuws wanneer er een nieuwe Apple TV zal uitkomen?

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Er zijn veel concrete aanwijzingen dat Apple werkt aan een nieuwe Apple TV. Het is nog niet bekend wanneer hij precies verschijnt, maar ik denk dat Apple hem deze maand tijdens het iPhone-event lanceert.

Tristan Charlier
Lezer
Tristan Charlier

Oké, bedankt. Dan kijk ik vol spanning uit naar het volgende event.

Tristan Charlier
Lezer
Tristan Charlier

Zal de iPad Pro in het voorjaar van 2021 ook weer aanpassing krijgen of zullen ze dit model nog eventjes aanhouden?

Jelle
Lezer
Jelle

Is het al slim om over te stappen op iOS 14, of kan ik beter nog even wachten ivm bugs en ondersteuning van app-ontwikkelaars?

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Ik denk dat je prima kunt overstappen. Na de release van iOS 14 waren er vrij veel bugs, maar de iOS 14.0.1-update loste de belangrijkste problemen op. De grotere app-ontwikkelaars hebben inmiddels ook al een update uitgebracht.

Matthias
Lezer
Matthias

Goedemorgen, Ik heb een iMac 21,5″ van 2017. Deze draait op OSX 10.15.7, maar de CPU slaat op hol door accountsd (zie ik in activiteitenweergave). Mail, Outlook en Sleutelhanger zijn allemaal uitgeschakeld, maar dit blijft zich voordoen. Wat kan ik doen zodat mijn iMac weer vlotjes draait?… Alvast bedankt!

Marijke Ooms
Lezer
Marijke Ooms

Ben een beetje dom geweest. Vorig jaar Catalina niet geladen ivm 32bit printer. Vorige week was er een beveiliging-update naar ik nu aanneem voor Catalina. Niet opgelet en dus laten draaien. Het gevolg laat zich raden : een grote puinhoop en geen snelheid meer.
Nu overweeg ik Catalina toch maar te installeren om snelheid terug te krijgen. (voor de printer-driver bestaat inmiddels een update).
Kan ik ongestraft nu nog Catalina installeren of kom ik dan weer in de problemen met die al geïnstalleerde beveiliging-update?
En wat is beter: eerst Catalina en dan de printer-update of omgekeerd?
Wat is wijsheid?
Dank voor jullie antwoord.

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Vorige week bracht Apple een beveiligingsupdate voor macOS Mojave uit. Het is zéker niet dom om deze te installeren. Je hebt alleen de pech dat deze update voor veel problemen heeft gezorgd – je bent lang niet de enige. Inmiddels heeft Apple een nieuwe software-update uitgebracht die de problemen moet oplossen. Je vindt het door linksboven op de  te klikken en voor ‘Over deze Mac>Software-update’ te kiezen. Als het goed is zijn de problemen na de update verholpen, dus dan kun je het bij macOS Mojave houden. Al kan installeren naar Catalina natuurlijk ook, aangezien er een update is… Lees meer »

Patrick Braat
Lezer
Patrick Braat

Ik mis sinds IOS-14 de mogelijkheid tot het toevoegen van je (bel) favorieten, voorheen kon je deze toevoegen aan je widgetscherm. Iemand een idee?

Henk d. Kort
Lezer
Henk d. Kort

Ik heb burst foto’s apart in mijn foto’s gezet nu zijn ze niet meer te zien als burst
Hoe krijg ik ze weer terug als burstfoto’s ?

Alex Kesselaar
Lezer
Alex Kesselaar

Goedemiddag
Iets waar ik nog geen (goed) antwoord op heb gezien/gelezen, er komt een nieuwe (i)Mac met een andere processor dan Intel. Ik heb nog een goed werkende iMac uit 2011 al kan die niet meer updaten (toen met goede specs gekocht).
Die iMac met Intel processor kan ik ook met bootcamp draaien zodat ik Windows (games) kan draaien. Kan die nieuwe processor dat ook? Je (i)Mac op windows laten draaien?
Dit ivm de vraag of ik nog nu een (goedkopere?) goede intel (i)Mac moet kopen of kan wachten op de nieuwe met apple processor.
Ik hoor graag van jullie.

Terry Stooker
Beheerder
Terry Stooker

Goedemiddag Alex, het korte antwoord is helaas nee, Windows kan niet draaien op Apple’s nieuwe Silicon-chip met bootcamp. Wel is de ontwikkelaar (van) Parallels bezig om Windows-programma’s en games virtueel draaiend te krijgen op de nieuwe processor, dus dat zou mogelijk een optie kunnen zijn. Het grote voordeel van bootcamp was wel altijd dat Windows wat soepeler en sneller draaide dan via de emulatie van Parallels. Parallels is echter niet de minste en weet Windows ongetwijfeld goed te emuleren op de nieuwe Macs. Daarentegen, als je nu een goede intel iMac koopt, dan kun je daar voorlopig nog jaren mee… Lees meer »

Maarten
Lezer
Maarten

Ik heb twee wifi access-points in huis; hoe krijg je je macbook pro zover dat hij de dichtstbijzijnde (sterkste signaal) kiest?

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

De router zou automatisch het beste wifi-signaal moeten kiezen. Wat misschien wel handig is om te weten, is dat je een voorkeursnetwerk kunt instellen. Zijn er twee wifi-kanalen beschikbaar, dan geeft de Mac voorrang aan het netwerk dat jij hebt opgegeven. Open hiervoor Systeemvoorkeuren en ga naar ‘Netwerk>Geavanceerd’.

Dick van Doorn
Lezer
Dick van Doorn

Wat is precies de toegevoegde waarden van een iWatch met een esim ( bijv uit Duitsland ) tov een zonder die hier word aangeboden..

Eduard
Lezer
Eduard

Hoe kan ik gemakkelijk mijn foto’s van mijn iPhone overzetten naar mijn Windows pc

Terry Stooker
Beheerder
Terry Stooker

Het gemakkelijkst is via de Foto’s-app van Windows. Hiervoor is het wel nodig om iTunes op je Windows-pc te hebben staan. Meer informatie vind je via https://support.apple.com/nl-nl/HT201302

Maak je gebruik van iCloud-fotobibliotheek, dan kun je al je foto’s ook automatisch synchroniseren via iCloud voor Windows: https://support.apple.com/nl-nl/HT204283

Alphons vann Rooyen
Lezer
Alphons vann Rooyen

Het magic keyboard met numeric keypad heeft een komma staan op het keypad. Echter als ik in Excel werk, wordt dat continue omgezet in een punt. Hoe kan ik dit aanpassen, zodat een komma ook altijd een komma blijft in Excel.

Dick
Lezer
Dick

Heb per abuis een 2e Apple Id aangemaakt. Op mij Ipad, ben al veel met de hulplijn in gesprek geweest.
Mijn account is geblokkeerd, wel wordt steeds gevraagd om het wachtwoord van de ID. Ik kom maar niet verder.
Mijn nieuwe Iphone 11, heeft het oude ID , werkt prima. Ik wil dat het nieuwe ID vervalt. Maar ja, hoe??

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Er is een manier om een Apple ID te verwijderen, dat doe je via deze pagina van Apple: : https://privacy.apple.com. Als je veel apps van je iPad hebt gedownload met een andere Apple ID, dan moet je inderdaad regelmatig het wachtwoord invoeren. Ik denk dat je de apps het beste kunt verwijderen en opnieuw installeren met je goede ID. Houd wel rekening met dat de gegevens verloren kunnen gaan.

Pauwaert
Lezer
Pauwaert

De apple watch 6 kan je niet koppelen op Imac. Wordt dit in de toekomst mogelijk,

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Op de Series 6 staat het nieuwe watchOS 7, en ik heb inderdaad gelezen dat veel Apple Watch-gebruikers met deze software-versie problemen hebben met het automatisch ontgrendelen van de Mac. Heb je al geprobeerd om de apparaten opnieuw op te starten? In ieder geval gaat het om een fout die ongetwijfeld met een toekomstige software-update wordt opgelost.

René van Roode
Lezer
René van Roode

Goedemiddag, ik heb recentelijk mijn IMac verkocht en op basis van een artikel op jullie website mijn volledige fotobibliotheek op een afzonderlijke harde schijf gezet (WD My Passport bedraad). Om deze bibliotheek ook op mijn ipad (pro 2017) en iphone (11 pro) zichtbaar te maken heb ik speciaal de “lightning to usb 3 camera adapter” aangeschaft om mijn schijf op aan te kunnen sluiten. Echter met de stroomvoorziening op deze adapter erbij krijgt mijn externe schijf onvoldoende stroom om aan te blijven en is deze dus maar heel even zichtbaar in mijn scherm bij “bestanden”. Daarna floept hij weer uit… Lees meer »

Terry Stooker
Beheerder
Terry Stooker

Goedemiddag René, dat is een hele lastige. De Lightning to usb 3 camera adapter is er juist voor gemaakt om dat beetje extra stroom te leveren bij veeleisende externe schijven … Heb je al geprobeerd of een andere schijf of usb-stick wel gekoppeld kan worden? En misschien een stomme vraag, maar weet je zeker dat je stroomkabel nog goed werkt? Wat ook nog wel eens kan helpen is je iPad of iPhone uit te schakelen, de schijf te koppelen en vervolgens weer opstarten.

René van Roode
Lezer
René van Roode

Hoi Terry, bedankt voor je reactie. Ik begrijp er zelf ook niets van want ik ben er aardig in thuis. Ik zal het inderdaad nog een keer proberen met een usb-stick en tevens de laatste tip uitproberen. De bekabeling is verder splinternieuw met tevens een krachtige adapter erop aangesloten. …..

René van Roode
Lezer
René van Roode

Het is mij gelukt….!! Maar…… het enige dat ik erop gezet hebt is de fotobibliotheek en nu zie ik legio mapjes. In welke staan nu de foto’s?

Terry Stooker
Beheerder
Terry Stooker

Oef, ik moet je eerlijk bekennen dat ik er nooit bij stil heb gestaan of dit überhaupt mogelijk is. Je foto’s staan nu waarschijnlijk verspreid over al die mappen, hetzelfde als wanneer je op de Mac ctrl-klikt op de Foto’s-bibliotheek en kiest voor ‘Toon pakketinhoud’. Ik weet niet of het in iOS (al) mogelijk is om het ‘bibliotheek-formaat’ van macOS uit te lezen. Ik heb hier zelf helaas ook geen adapter om de situatie na te bootsen. Kijk je nu in de Foto’s-app van je iPhone/iPad, of de app Bestanden? Wellicht dat daar nog verschil in zit?

Jan van Soest
Lezer
Jan van Soest

Misschien een vraag die u ook niet kan beantwoorden , toch even proberen: ik woon als Nederland in Indonesie, en ben erg benieuwd wanneer de Apple watch serie 6 hier op de markt komt, de releasedatum dus, ik wacht op de gezondheidsfunkties als hartpatient namelijk, sinds mijn tomtom watch het heeft begeven : en tomtom zit alleen in Europa , een iphone xs heb ik al , geweldig.

Jan Smeets
Lezer
Jan Smeets

n.a.v. jullie artikel overgestapt naar xs4all; router fritzbox biedt veel mogelijkheden, die ik beheers op één na:
“Homepage”: wat kan ik hiermee? goede literatuur of boek? of site?

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Samen met onze collega’s van c’t magazine en router fabrikant AVM (van de Fritzbox-routers) hebben we begin dit jaar een gratis digitaal magazine gemaakt met Fritz!-tips. Misschien heb je er wat aan: https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/files.fnl.nl/fileadmin/icreate/Fritz-tips-20200121.pdf

Van Nieuwenhove Kevin
Lezer
Van Nieuwenhove Kevin

Hallo, Ik heb een aantal vragen voor jullie maar om het overzichtelijk te houden zal ik de vragen apart stellen. Ik en mijn vriendin hebben beiden een iPhone8. Buiten dat de batterij heel snel plat is werken deze nog heel goed. Ik zou een nieuwe iPad en Apple Watch kopen dit jaar waardoor ik nog even verder wil met de iPhone. Nu ben ik aan het kijken om de batterij te vervangen en dit zelf te doen omdat het wel goed meevalt precies. Ik ben ook wat technisch aangelegd dus doe ik het ook uit pure interesse. Nu bij het… Lees meer »

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Ik kan me niet voorstellen dat er winkels zijn die de originele iPhone-batterijen aanbieden. Apple houdt de reparaties graag in eigen hand om er iets aan te verdienen. Zelf hebben we weinig ervaring met het vervangen van iPhone-batterijen, maar iFixit staat hoog aangeschreven. Zorg wel dat je echt weet wat je doet, want het is niet zonder risico’s.

Van Nieuwenhove Kevin
Lezer
Van Nieuwenhove Kevin

Hallo Koen,
Alvast bedankt voor je toelichting!
Zoals ik zei ben ik wel technisch aangelegd en ken ik de gevaren die er bij gepaard gaan. Ik heb gewoon een gezonde interesse in Apple en hoe meer ik erover lees hoe meer ik wil te weten komen.

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Leuk! Die gezonde interesse in Apple delen wij ? Dan gaat het je ongetwijfeld lukken. Succes!

Van Nieuwenhove Kevin
Lezer
Van Nieuwenhove Kevin

Door te abonneren op jullie magazine is het alleen maar erger geworden ?

Van Nieuwenhove Kevin
Lezer
Van Nieuwenhove Kevin

Ik heb een iMac van 2017 retina 21,5” met gewone harde schijf van 1TB. Ik heb ook een MacBook van 2018 met ssd en het verschil is echt enorm waardoor ik ook de iMac wil voorzien van een ssd. Alvorens dit te doen kan ik ergens nakijken of dit echt wel de reden is waarom mijn iMac zo traag is? Ik bedoel dat het probleem wel ligt aan de harde schijf en niet aan het ram geheugen bv. Ik wil de investering wel maken maar wil graag weten of dat net het probleem is. Ik vermoed van wel maar ben… Lees meer »

Terry Stooker
Beheerder
Terry Stooker

Het checken van de snelheid van je harde schijf is niet ingebouwd in macOS zelf. Wel kun je aan de slag met het programma Blackmagic Disk Speed https://apps.apple.com/gb/app/blackmagic-disk-speed-test/id425264550. Dit is gericht op mensen die flink videobewerken, maar is voor jouw doeleinde ook toereikend. Het is het proberen waard, al zijn de reviews van het programma wisselvallig. De problemen die je omschrijft zouden in ieder geval heel goed kunnen samenhangen met de hdd. Deze vormt vaak een bottleneck voor het hele systeem, met een ssd openen programma’s en bestanden veel sneller. Om erachter te komen of het toch niet aan je… Lees meer »

Van Nieuwenhove Kevin
Lezer
Van Nieuwenhove Kevin

Hallo Terry,

Alvast bedankt voor je uitleg. Hier kan ik zeker al mee aan de slag. Welke ssd raden jullie of Apple aan? Ik zie er bv staan in de onlinemackwinkel.nl maar weet niet of er nog andere (betere) op de markt zijn. Ik weet wel dat er verschil is bij ssd die steeds geheugen opslaan op dezelfde plaatsen en anderen die het geheugen gaan spreiden. Ik zoek dus een ssd die wel hoogwaardige kwaliteit heeft en het geheugen gaat spreiden. Hebben jullie voorkeuren?

Van Nieuwenhove Kevin
Lezer
Van Nieuwenhove Kevin

Ik had deze ssd gezien:

https://www.onlinemacwinkel.nl/owc-1tb-mercury-electra-6g-ssd.html

Is dit een goede ssd voor de iMac of adviseren jullie andere merken/winkel?

Henk d. Kort
Lezer
Henk d. Kort

Als “straks” big sur uitkomt is het dan aan te bevelen om een “cleane” update te doen, want volgens mij blijven de oudere updates op de iMac staan en nemen dus dan nutteloze ruimte in.
En zo ja hoe moet dat dan en wat raak je kwijt ( muziek en foto’s staan in de cloud )
Of hoe krijg ik de eerdere installaties weg?

Janna
Lezer
Janna

Enig idee wanneer de iPad Air 2020 in de verkoop komt

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Dat is nog niet bekend, maar er gaan geruchten dat dit al snel zal zijn. Misschien nog vandaag: https://www.icreatemagazine.nl/nieuws/ipad-air-2020-release/

Van Nieuwenhove Kevin
Lezer
Van Nieuwenhove Kevin

Na het overschakelen naar ios14 is de verbinding tussen de Apple Watch (series1) en de iPhone 8 verbroken. De app Apple Watch blijft steeds zeggen dat er nieuwe software is voor de Apple Watch en wil deze updaten. Gezien het een series1 model is kan de nieuwe Watch os niet geïnstalleerd worden. Bij de vorige iOS kon je de Watch koppelen aan de iPhone zonder een update uit te voeren. Dat is nu dus verdwenen waardoor de Watch niet meer te koppelen valt met een toestel dat voorzien is van ios14. Hebben jullie tips waardoor ik deze update kan omzeilen… Lees meer »

Ronny Schouten
Lezer
Ronny Schouten

Via Schermbeveiliging komen mijn foto’s om de vijf minuten op het beeldscherm voorbij, waar kan ik een getoonde foto vinden ?

Roland Jacobs
Lezer
Roland Jacobs

telkens als ik de iPhone 7 aansluit op de Mac krijg ik foutmelding voor de iPhone te herstellen vroeger gebeurde dat nooit wat is de reden hier van

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Kan het zijn dat je Mac niet op de nieuwste versie van macOS (of iTunes bij Mojave of ouder) draait? Het kan ook aan het Lightning-kabeltje liggen, dus probeer een andere uit om te zien of het probleem blijft bestaan. En anders kan het helpen om je iPhone 7 geforceerd te herstarten. Dat doe je door de zijknop en de volume-omlaagknop tegelijk in te drukken tot je het Apple-logo ziet.

Roland Jacobs
Lezer
Roland Jacobs

hoelang moeten we nog wachten bij de vertaal app dat er Nederlands tussen zit

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Geen idee … hopelijk volgend jaar met iOS 15. Maar ik kijk er niet gek van op als het langer duurt. Op de tekstsuggesties boven het toetsenbord moesten we bijvoorbeeld twee jaar wachten.

Wil
Lezer
Wil

Op mijn iMac met macOS Catalina (Retina 5K, 27-inch, 2019) 3,7 GHz 6-Core Intel Core i5, 64 GB 2667 MHz DDR4, met beeldkaart Radeon Pro 580X 8 GB, stokt vaak de invoer en moet ik wachten op wat ik heb ingetypt. Vaak repeteert de spatie en moet ik later grote ‘gaten’ verwijderen in de tekst. Ik heb dit verschijnsel met meerdere toetsenborden. Bijzonder irritant. Na opnieuw opstarten is het ongemak voor even weg. Het verschijnsel doet zich voor sinds de installatie van Catalina. Bij het aanklikken van een e-mail in Outlook, duurt het soms even voor de inhoud in het… Lees meer »

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Dat is een vervelend probleem. Het komt vaker voor bij grote software-updates dat er onverklaarbare problemen zijn. Wat in dat geval kan helpen, is het uitvoeren van een Combo-update. Dit is een soort verzamel-update van alle recente software-updates. Je Mac krijgt dan een tweede kans om alle software bij te werken – er is een kans dat het probleem hiermee wordt verholpen. De Combo-update voer je uit via de website van Apple: https://support.apple.com/kb/DL2048?locale=nl_NL.

Henk van Duinen
Lezer
Henk van Duinen

In de Agenda app van Apple zijn alle geboortedatums die ik erin had staan één dag naar voren gezet. Wanneer dat precies gebeurd is weet ik niet maar ik kwam erachter toen ik een aantal keren de opmerking kreeg… ‘nou bedankt voor je felicitatie maar ik ben morgen pas jarig.’
Hoe kan zoiets gebeuren en hoe kun je dit corrigeren zonder alle datums afzonderlijk te moeten verzetten.
De app heeft overigens wel alles keurig gesynchroniseerd naar mijn iMac, iPad en iPhone.

Ineke
Lezer
Ineke

Hoe kan ik zien welke iPad ik heb ivm kopen nieuw hoesje

Terry Stooker
Beheerder
Terry Stooker

Op deze pagina hebben we alle iPad-modellen verzameld: https://www.icreatemagazine.nl/hardware/ipad-modellen/ Middels het A-nummer dat achterop je iPad staat kun je dan precies achterhalen welke iPad jij hebt.

Jos Defever
Lezer
Jos Defever

mijn mac (21,5 inch late 2015) werkt bij momenten zeer, maar dan ook zeer traag na de update naar macOS Catalina versie 10.15.7 In de activiteitenweergave zie ik dan, na heel lang wachten dat accountsd tot 200 à 300 % CPU gebruikt. Andere keren werkt ie normaal en accountsd = 0%. Er zal wel een oorzakelijk verband zijn tussen ’t cpu gebruik van accountsd en de snelheid. Wat kan gedaan worden om accountsd in te tomen tot een normaal (laag) cpupercentage?

ansamsing
Lezer
ansamsing

Ik hen een qr code gemaakt om gasten te laten inloggen. Ik heb daarvoor een speciale netwerk aangemaakt. Maar het verkeerde netwerk staat in de code (sterkste?) Hoe kan ik dat aanpassen.

Pieter
Lezer
Pieter

Waarom krijg ik met FaceTime geen volledig scherm zoals met Skype op MacBook?

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Je kunt inderdaad alleen de volledige hoogte bereiken door op de groene knop linksboven te klikken, of op Ctrl+Cmd+F te drukken. Omdat het beeld van de webcam een staande oriëntatie heeft, zou een volledig scherm ook niet heel veel toevoegen, toch?

Neman
Lezer
Neman

Van mijn iPhone SE neem ik steeds een backup via iTunes op mijn iMac. Mijn dochter heeft enkel een iPhone 6 en wil een backup maken vooraleer DFU mode te gebruiken. Ze wil dus haar iPhone volledig resetten omdat deze steeds uitvalt na de laatste upgrade. Haar batterij is nochtans in goede conditie. Kan ik eerst een backup nemen van haar iPhone op een externe harde schijf via iTunes op mijn Mac zonder dat dit conflicten geeft met mijn gemaakte backups van mijn iPhone SE?? Of is er nog een andere manier om een backup te nemen van haar iPhone… Lees meer »

Etienne
Lezer
Etienne

Sinds de update van 10.15.7 op mijn iMac (Retina 5K 27 inch, 2017) beginnen de ventilatoren af en toe te draaien.. Kan dit kwaad?

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Grote kans dat dit door een fout van de macOS-update komt, waarbij het proces accountsd voor extreem veel CPU-belasting zorgt. In het programma Activiteitenweergave zie je of dat bij jouw Mac ook zo is. Uitloggen met je Apple ID en opnieuw inloggen is soms de oplossing. Meer hierover lees je op https://www.macrumors.com/guide/accountsd/

Linda Kooistra
Lezer
Linda Kooistra

Op mijn MacBookPro mid 2012, iPhone 11, iPad Air2 en in iCloud staan duizenden foto’s die ik allemaal heel graag op een externe schijf wil zetten. Hoe kan ik dat het beste aanpakken?

Terry Stooker
Beheerder
Terry Stooker

Heb je alle foto’s in Foto’s staan, dan is het een kwestie van deze bibliotheek kopiëren naar een externe harde schijf. Ook als je je foto’s op verschillende plekken hebt staan (bijvoorbeeld alleen op je iPhone, in mappen op je MacBook en weer een aantal alleen in iCloud), zouden we adviseren om ze eerst onder te brengen in één bibliotheek. Maak je gebruik van iCloud-fotobibliotheek, dan zitten er wat meer haken en ogen aan. In iCreate 105 hebben we hier een uitgebreide workshop over gehad. Heb je die uitgave niet, houd dan deze website in de gaten.

Mient de Vries
Lezer
Mient de Vries

Als er voldoende ruimte in de iCoud is, kan de muziek van de iTunes Match dan overgezet worden naar de iCloud en iTunes Match abonnement dan opzeggen?

Terry Stooker
Beheerder
Terry Stooker

En je muziek voortaan via iCloud benaderen, bedoel je? Hoewel iTunes Match gebruikmaakt van iCloud, is het een ander soort iCloud dan je normale iCloud. Dat maakt het er niet duidelijker op, maar het komt erop neer dat iCloud niet bedoeld is voor muziek(streaming). Dus als je die muziek wilt blijven streamen, ben je toch aangewezen op iTunes Match. Of overweeg over te stappen op Apple Music. Daar zit Match bij inbegrepen, plus je hebt toegang tot vrijwel alle muziek op aarde.

J.Nederveen
Lezer
J.Nederveen

Na update op iwatch en iPhone
Kan na een “veeg” naar rects op beginscherm op mijn iPhone niet meer het batterij percentage van mijn iWatch zien?

Peter
Lezer
Peter

Beste lezer, ik vind de saturatie functie van de Apple Watch zes onvoldoende uitgewerkt in de informatie daar over bij de handleiding. Ik begrijp dat de Apple Watch deze op sommige momenten meet. Op welk moment is dat? Op welk moment van de dag kun je dit het beste zelf doen?

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Het meten gebeurt automatisch, op een moment dat je voor een langere periode weinig beweegt. Vaak zal dit zijn tijdens je slaap. Je hoeft dus niets te doen, maar je kunt de meting ook handmatig uitvoeren in de Saturatie-app. Hoe het allemaal precies werkt weten wij verder ook niet precies, want onze Series 6 is nog niet binnen. Als het goed is aan het eind van de dag!

Eddy D.R
Lezer
Eddy D.R

Beste redactie,
Enige tijd geleden verwijderde ik het windowspakket dat op mijn iMac stond. (Word, excel enz) Toch ontvang ik nog regelmatig meldingen dat er updates beschikbaar zijn. Hoe kan ik deze meldingen uitschakelen ?

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Heb je het programma Microsoft AutoUpdate nog op je iMac staan? Dan zou ik die ook verwijderen. En anders zou ik even in Spotlight (Cmd+F) zoeken naar ‘Microsoft’ om te zien wat het is. Meldingen van programma’s kun je sowieso uitschakelen via ‘Systeemvoorkeuren>Berichtgeving’.

Nic Van der Heyden
Lezer
Nic Van der Heyden

Weten jullie hoe het komt dat, als ik de app “Zoek mijn vrienden” gebruik, het soms lang (tot heel lang) duurd eer hij personen gevonden heeft? Ook al staan deze personen buiten waar er geen hinder zou mogen zijn?

Pieter W Harwijne
Lezer
Pieter W Harwijne

Ik heb sinds vorige week een apple watch 6. Deze zou mijn mac book air automatisch ontgrendelen (via beveilig en privacy). Helaas werkt dat bij mij niet. In het scherm verschijnt een ander afvink formulier dan op het voorbeeld. De optie die ik aan moet vinken (-regel) staat er niet bij. Mijn macbook air is van het jaar 2012 en de allerlaatste software is er (zonder moeite) op geïnstalleerd. Op de apple watch staat ook de update van de nieuwste software. Ra ra?

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Op de Apple Watch Series 6 staat het nieuwe watchOS 7 en veel Apple Watch-gebruikers hebben met deze software-versie problemen met het automatisch ontgrendelen van de Mac. Hopelijk wordt dat snel met een software-versie opgelost. Op een forum-pagina vond ik een manier om het op te lossen, maar het is vrij ingewikkeld:
https://discussions.apple.com/thread/251803595

Winfred De Ruijter
Lezer
Winfred De Ruijter

Is er een mogelijkheid 2 apple id’s te ‘mergen’ tot 1?

Carolien de bruijn
Lezer
Carolien de bruijn

Ik ben lid van bookchoise, een e book abonnement. Tot nu toe download ik de boeken via mijn Asus laptop die op Windows draait en breng ze hiermee over op mijn Kobo e reader. Dit duurt door de laptop een eeuwigheid. Het zou zoveel makkelijker en sneller gaan als ik de boeken gelijk vanaf mijn e-mail op mijn Apple iPad Pro over kan zetten op mijn e reader. Door o.a het usb stick systeem van de e reader kan dat niet. Als ik nu een verloopstekker koop zou het dan wel kunnen of kan ik de beide verschillende systemen niet… Lees meer »

Allard Bovenberg
Lezer
Allard Bovenberg

mijn Mac Pro wil de beveiligingsupdate 2020-005 10.13.6 niet installeren.
na klikken op “start opnieuw op” in de app store, wordt het scherm zwart, de cursor blijft te zien, maar verder gebeurt ar niets.
ook niet na langere tijd. ik moet dan geforceerd herstarten. schijf ehbo geeft aan geen fouten te kunnen vinden.

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Apple heeft vorige week een beveiligingsupdate uitgebracht, maar die heeft zoveel problemen veroorzaakt dat deze is ingetrokken. Grote kans dat het hierdoor niet lukt om de update te installeren. Waarschijnlijk komt Apple snel met een nieuwe versie, bij macOS Mojave is dit inmiddels al gebeurd.