Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Volgende iPad Pro is de eerste met mini-led scherm’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPad Pro 2021 met mini-led


Lees verder na de advertentie

Volgend jaar krijgen een heleboel Apple-producten naar verluidt een scherm met een nieuwe technologie: mini-led. En het ziet er sterk naar uit dat de 12,9-inch iPad Pro 2021 het eerste mini-led product van Apple zal zijn.

iPad Pro 2020

iPad Pro 2021 met mini-led

Volgens de gerenommeerde Apple-analist Ming-Chi Kuo beginnen de leveranciers van Apple in het vierde kwartaal van 2020 aan de massaproductie van mini-led-displays. Het eerste product dat er een krijgt is waarschijnlijk de 12,9-inch iPad Pro.

Kuo voorspelde in maart al dat Apple in 2020 de eerste producten met mini-led lanceert, maar door de gevolgen van het coronavirus laten ze langer op zich wachten.


kooptip


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

2021 moet nu het jaar worden waarin Apple-producten met mini-led lanceert. Dit zou gebeuren bij verschillende iPad-modellen en Mac-modellen. Om precies te zijn gaat het om een 12,9-inch iPad Pro, 10,2-inch iPad, 7,9-inch iPad mini, 27-inch iMac Pro, 14,1-inch MacBook Pro en 16-inch MacBook Pro.

Voordelen

Mini-led laat zich goed vergelijken met oled. Het heeft veel van dezelfde voordelen, zoals diepere zwarttinten, een beter contrast en scherpere kleuren. Een groot voordeel ten opzichte van de oled-schermen is dat mini-led een stuk goedkoper is om te produceren. Bovendien zijn ze duurzamer.

Toch is mini-led nog lang niet zo goedkoop als de lcd-schermen die momenteel in de iPads en Macs zitten. Door een stevige prijsconcurrentie zullen de prijzen van de schermen nog wel dalen, verwacht Kuo. In 2021 zouden de kosten halveren en in 2022 nog eens met 35 % dalen.

iPad Air

Onlangs presenteerde Apple een nieuwe iPad Air 2020, die veel wegheeft van de duurdere iPad-modellen. Sterker nog: de tablet is ondanks de veel lagere prijs misschien wel de beste iPad van het moment.

De iPad Pro 2021 met mini-led moet daar verandering in brengen. Naast het verbeterde scherm verwachten we dat de iPad over een nog krachtigere A14-chip beschikt. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors