Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

Hoe laat verschijnt macOS Sonoma?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
macOS Sonoma


Lees verder na de advertentie

De grote Mac-update van dit jaar komt eraan! Dinsdag verschijnt macOS Sonoma. Met 120 gloednieuwe wallpapers, widgets voor op het bureaublad en nog veel meer. Maar hoe laat verschijnt macOS Sonoma precies?

Hoe laat verschijnt macOS Sonoma?

Ben je benieuwd naar de nieuwe functies en wil je je Mac bijwerken zodra dit kan? Het heeft geen zin om morgen de hele dag op vernieuwen te klikken. Apple heeft namelijk een vast tijdstip waarop de updates beschikbaar zijn. Om specifiek te zijn: macOS Sonoma verschijnt op dinsdag 26 september, om 19.00 uur Nederlandse tijd.

In voorgaande jaren was er slechts één uitzondering op deze regel: alléén iOS 14 verscheen met enkele uren vertraging, maar nog steeds op de aangekondigde avond. Het kan overigens even duren voordat je de macOS-update ziet: Apple rolt de update beetje bij beetje uit onder alle gebruikers om overbelasting van de servers te voorkomen.

macOS Sonoma: wat is er nieuw?


kooptip


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

macOS Sonoma is een update die enkele niet te missen functies heeft. We zetten onze favorieten voor je op een rij:

Personaliseringsmogelijkheden met widgets en screensavers

macOS Sonoma biedt uitgebreide personalisatieopties met widgets op het bureaublad. Daarnaast zijn er prachtige screensavers met slowmotionvideo’s van diverse locaties wereldwijd. Die kun je ook gebruiken als wallpaper.

Updates voor Safari

Deze versie van Safari komt met aanzienlijke updates. Zo worden de vensters in privémodus beter vergrendeld. Profielen helpen bij het scheiden van surfsessies en het snel wisselen tussen werk- en privé-accounts. En je favoriete websites tover je om in een app!

Verbeterde videovergadermogelijkheden

macOS Sonoma biedt verbeterde features voor videovergaderingen, zoals de ‘Presentator-overlay’ waarmee je als presentator als overlay in beeld blijft over gedeelde content. Ook zijn er nieuwe reacties en door gebaren geactiveerde 3D video-effecten.

Laatste in de rij van Apple-updates

macOS Sonoma is de laatste grote Apple-update die Apple dit jaar uitbrengt. Vorige week verschenen ook al onder meer iOS 17 voor de iPhone, iPadOS 17 voor de iPad en watchOS 10 voor de Apple Watch. Sommige van de nieuwe functies werken over al je systemen heen, dus alleen daarom is het al de moeite waard om al je apparaten te updaten.

Meer lezen over macOS Sonoma

Zo werken de nieuwe widgets in macOS Sonoma

macOS Sonoma ondersteuning: deze Macs kun je (niet) updaten

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma – zo ruim je hem alvast op

Je Mac krijgt er deze herfst 120 nieuwe wallpapers bij

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!