Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple rolt macOS Sonoma 14.5 uit: wat is er nieuw?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties

Apple heeft gisteren macOS 14.5 uitgebracht voor de Mac. Het is de vijfde update van de macOS Sonoma-update die oorspronkelijk afgelopen najaar verscheen. Wat heeft deze versie nog toe te voegen?

Lees verder na de advertentie

macOS Sonoma 14.5

Apple bracht gisteren verschillende updates uit. Voor de iPhone is er iOS 17.5, Voor de Apple Watch verscheen watchOS 10.5 en dan is er dus ook nog macOS Sonoma 14.5. Apple adviseert alle gebruikers om zo snel mogelijk te updaten vanwege ‘belangrijke probleemoplossingen’ voor je Mac. Wat daarmee concreet bedoeld wordt, houdt Apple in het midden. Maar dat was het dan ook wel: in macOS Sonoma tref je verder geen nieuwe functies aan.

Althans: dat geldt in Nederland. In de VS heeft macOS Sonoma wel degelijk wat vernieuwingen te bieden. Die hebben allemaal te maken met Apple News+ een (gedeeltelijk) betaalde dienst die wij hier niet hebben. Vooral puzzelfanaten komen hiermee aan hun trekken: er is een nieuw spel – Quartiles – en er is een nieuw scorebord voor het inzien van puzzelstatistiekjes. De vernieuwingen zijn er ook voor de iPhone en iPad.

kooptip

Update je Mac

Om je MacBook of Mac te update, doe je het volgende:

  • Open de app Systeeminstellingen.
  • Klik in de balk links op ‘Algemeen’.
  • Klik rechts op Software-update en kijk of de update al beschikbaar is voor jou
  • Doorloop de instructies op het scherm.

Soms staat er links in de navigatiebalk van de Systeeminstellingen ook al een snelkoppeling naar de nieuwste update, met het kenmerkende rode bolletje erbij.

macOS 15 komt eraan

macOS Sonoma bereikt inmiddels bijna zijn definitieve versie. macOS 15 is in aantocht. Apple kondigt deze nieuwe versie van macOS aan tijdens de WWDC, en die vindt plaats op maandag 10 juni. Binnen een maand weten we dus al meer!

Wil je altijd op de hoogte blijven van belangrijke Apple-updates? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!