Terug naar Je Mac krijgt er deze herfst 120 nieuwe wallpapers bij
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Je Mac krijgt er deze herfst 120 nieuwe wallpapers bij

Door Ward Edema31 augustus 2023 09:412 min. leestijd0

Apple gaat deze herfst maar liefst 120 wallpapers toevoegen aan je Mac met macOS Sonoma. En het zijn niet zomaar achtergronden!

Mac wallpapers

Nieuwe wallpapers Mac

In macOS Sonoma, de grote Mac-update van dit jaar, zit een nieuw soort dynamische achtergrond. Deze functioneert als screensaver én als wallpaper. Met deze achtergrond vliegt de camera door een stad- of natuuromgeving wanneer je je Mac niet gebruikt, en wordt het beeld met een cool effect gepauzeerd wanneer je bureaublad in beeld komt.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Deze nieuwe achtergronden zijn gebaseerd op de screensavers die je misschien al kent van de Apple TV, en het zijn er heel wat. In de nieuwste bèta van macOS Sonoma, die deze week uitkwam, zijn het er zelfs 120!

Dit zijn de macOS Sonoma wallpapers

De nieuwe achtergronden zijn opgesplitst in vier categorieën: landschap, stadsgezicht, onder water en aarde. Wat voorbeelden zijn luchtvideo’s van de Grand Canyon en IJsland, of van steden als New York en Londen, onderwaterbeelden van koraal en bultruggen, en meerdere video’s vanuit het International Space Station.

macOS Sonoma wallpapers

Je moet de wallpapers/screensavers wel downloaden wanneer je ze voor het eerst gebruikt. En dat neemt flink wat ruimte in beslag: zo’n 200 tot 500 megabyte per stuk. Je vindt de bestanden uiteindelijk in ‘Macintosh HD>Bibliotheek>Application Support>com.apple.idleassetsd>Customer>4KSDR240FPS’ wanneer je ze wilt verwijderen.

macOS Sonoma release

Apple brengt macOS Sonoma in het najaar uit. Naar verwachting is dit in oktober of november. Naast de nieuwe wallpapers zijn er heel wat handige nieuwe functies, zoals widgets op het bureaublad, een presentator-overlay in FaceTime, web-apps in je Dock, en een gamemodus. Je leest er meer over in ons macOS Sonoma-dossier. En wil je tot de release op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar