Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids ūüéß
Cover van

Je Mac krijgt er deze herfst 120 nieuwe wallpapers bij

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Mac wallpapers


Lees verder na de advertentie

Apple gaat deze herfst maar liefst 120 wallpapers toevoegen aan je Mac met macOS Sonoma. En het zijn niet zomaar achtergronden!

Nieuwe wallpapers Mac

In macOS Sonoma, de grote Mac-update van dit jaar, zit een nieuw soort dynamische achtergrond. Deze functioneert als screensaver én als wallpaper. Met deze achtergrond vliegt de camera door een stad- of natuuromgeving wanneer je je Mac niet gebruikt, en wordt het beeld met een cool effect gepauzeerd wanneer je bureaublad in beeld komt.

Deze nieuwe achtergronden zijn gebaseerd op de screensavers die je misschien al kent van de Apple TV, en het zijn er heel wat. In de nieuwste bèta van macOS Sonoma, die deze week uitkwam, zijn het er zelfs 120!

Dit zijn de macOS Sonoma wallpapers

De nieuwe achtergronden zijn opgesplitst in vier categorie√ęn: landschap, stadsgezicht, onder water en aarde. Wat voorbeelden zijn luchtvideo’s van de Grand Canyon en IJsland, of van steden als New York en Londen, onderwaterbeelden van koraal en bultruggen, en meerdere video’s vanuit het International Space Station.


kooptip

macOS Sonoma wallpapers

Je moet de wallpapers/screensavers wel downloaden wanneer je ze voor het eerst gebruikt. En dat neemt flink wat ruimte in beslag: zo’n 200 tot 500 megabyte per stuk. Je vindt de bestanden uiteindelijk in ‘Macintosh HD>Bibliotheek>Application Support>com.apple.idleassetsd>Customer>4KSDR240FPS’ wanneer je ze wilt verwijderen.

macOS Sonoma release

Apple brengt macOS Sonoma in het najaar uit. Naar verwachting is dit in oktober of november. Naast de nieuwe wallpapers zijn er heel wat handige nieuwe functies, zoals widgets op het bureaublad, een presentator-overlay in FaceTime, web-apps in je Dock, en een gamemodus. Je leest er meer over in ons macOS Sonoma-dossier. En wil je tot de release op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors