Terug naar Ontdek de magische wereld van Harry Potter in Google Arts & Culture
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Ontdek de magische wereld van Harry Potter in Google Arts & Culture

Door Laura Grootaarts27 februari 2018 14:582 min. leestijd0

Heb je alle Harry Potter-boeken gelezen? Ken je de films inmiddels uit je hoofd? Dan had je eigenlijk ook de Harry Potter-expositie in de British Library moeten bezoeken. Morgen is Harry Potter: A History of Magic voor het laatst geopend en de kaartjes zijn uitverkocht. Maar als je het gemist hebt, niet getreurd. Via een app van Google kun je alsnog een digitaal kijkje in deze magische wereld nemen.

Harry Potter a History of Magic

Harry Potter: A History of Magic

De Britse Bibliotheek heeft in samenwerking met Google de expositie online beschikbaar gemaakt in de app Google Arts & Culture en op een speciale website. Ook deze online expositie is absoluut de moeite waard, met een flinke hoeveelheid artikelen, interviews en heel veel tekeningen, schetsen en foto’s. Als echte Harry Potter-fan is dit verplichte kost. Hieronder zie je een trailer van de tentoonstelling.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wat je zoal aantreft in de app? De eerste manuscripten van J.K. Rowling, en schetsen van bijvoorbeeld het Hogwarts-terrein, inclusief de Forbidden Forest en de Whomping Willow. Verder de synopsis van het eerste boek, en de begeleidende brief daarbij – niet alle uitgevers waren direct overtuigd. Ook leer je alles over het verzorgen van fabeldieren. De hele magische wereld van Harry Potter komt tot leven in zeer gedetailleerde illustraties.

Een echte eyecatcher in zowel de fysieke als online tentoonstelling, is de Ripley Scroll. Dit is een zes meter lang document uit de zestiende eeuw, met daarop het recept voor de steen der wijzen. Via de app zie je alle details.

Ripley Scroll

Google Arts & Culture

Google Arts & Culture was eerder dit jaar een grote hype. Via een selfie die je maakte in de app, kon je je dubbelgangers traceren op klassieke schilderijen. De gelijkenissen waren soms zó treffend, dat je bijna zwarte magie zou vermoeden. De selfie-functie is nog niet in Nederland beschikbaar, maar met een vpn-verbinding kun je er alsnog je evenbeeld mee vinden. Download Google Arts & Culture gratis in de App Store.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar