Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Google Arts and Culture matcht je selfies met beroemde schilderijen

Auteur: Koen van Ekeren
4 reacties


Lees verder na de advertentie

Heb je je wel eens afgevraagd of er een museumportret is dat op jou lijkt? Of weet je zelfs zeker dat je de wedergeboorte van het ‘Meisje met de parel’ bent, maar heb je dit nooit kunnen bewijzen? Dan kun je nu op jacht naar je artistieke dubbelganger met de app Google Arts & Culture.

Google Arts and Culture

Google Arts and Culture

De app is al twee jaar verkrijgbaar, maar is mede dankzij een update een enorme hit geworden. Met Google Arts en Culture update maak je een selfie, waarna de app, met behulp van gezichtsherkenningsalgoritmen, in zijn enorme kunstcollectie speurt naar een lookalike.

Vervolgens presenteert de app van Google jouw dubbelganger uit de schilderkunst, met daarbij een percentage van de match. Massaal delen gebruikers de resultaten op sociale media en ze zijn vaak hilarisch.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Maar helaas is er slecht nieuws: de populaire selfie-functie van Google Arts and Culture is in veel landen niet beschikbaar, waaronder Nederland. Mogelijk wordt de functie nog wereldwijd uitgerold, zo laat de zoekreus weten aan Bright.

Populair

In Amerika was Google Arts en Culture afgelopen weekend voor zowel iOS als Android de populairste gratis-app. Oorspronkelijk was de app bedoeld voor educatieve doeleinden, met daarin onder meer duizenden beelden van kunstwerken en virtuele rondleidingen door bekende musea.

Heel populair was de app niet, tot hij op 13 december 2017 verrijkt werd met de selfie-functie. We hopen dat we in Nederland ook snel op zoek kunnen naar onze artistieke dubbelganger, want de resultaten zijn érg vermakelijk: