Terug naar Google Arts and Culture matcht je selfies met beroemde schilderijen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Google Arts and Culture matcht je selfies met beroemde schilderijen

Door Koen van Ekeren16 januari 2018 10:273 min. leestijd4

Heb je je wel eens afgevraagd of er een museumportret is dat op jou lijkt? Of weet je zelfs zeker dat je de wedergeboorte van het ‘Meisje met de parel’ bent, maar heb je dit nooit kunnen bewijzen? Dan kun je nu op jacht naar je artistieke dubbelganger met de app Google Arts & Culture.

Google Arts and Culture

Google Arts and Culture

De app is al twee jaar verkrijgbaar, maar is mede dankzij een update een enorme hit geworden. Met Google Arts en Culture update maak je een selfie, waarna de app, met behulp van gezichtsherkenningsalgoritmen, in zijn enorme kunstcollectie speurt naar een lookalike.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Vervolgens presenteert de app van Google jouw dubbelganger uit de schilderkunst, met daarbij een percentage van de match. Massaal delen gebruikers de resultaten op sociale media en ze zijn vaak hilarisch.

Maar helaas is er slecht nieuws: de populaire selfie-functie van Google Arts and Culture is in veel landen niet beschikbaar, waaronder Nederland. Mogelijk wordt de functie nog wereldwijd uitgerold, zo laat de zoekreus weten aan Bright.

Populair

In Amerika was Google Arts en Culture afgelopen weekend voor zowel iOS als Android de populairste gratis-app. Oorspronkelijk was de app bedoeld voor educatieve doeleinden, met daarin onder meer duizenden beelden van kunstwerken en virtuele rondleidingen door bekende musea.

Heel populair was de app niet, tot hij op 13 december 2017 verrijkt werd met de selfie-functie. We hopen dat we in Nederland ook snel op zoek kunnen naar onze artistieke dubbelganger, want de resultaten zijn érg vermakelijk:

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 11
Bekijk dit dossier

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Hans de Wolf
Lezer
Hans de Wolf

Wil je dit ook proberen vanuit Nederland? Gewoon een VPN aanzetten.

Sven Lamers
Lezer
Sven Lamers

We hebben het net met een VPN (TunnelBear) geprobeerd, maar de optie verscheen niet. Vervolgens nog de de app uit de Amerikaanse App Store gedownload, maar ook daar niets. Welke VPN gebruik je?

Hans de Wolf
Lezer
Hans de Wolf

VPN Unlimited, met als server US-California 2 (Los Angeles). App gewoon uit NL app store gebruikt. Je kunt ook zonder app, via https://www.google.com/culturalinstitute/beta/camera/selfie

Zonder VPN krijg je de melding “This feature may not yet be available in your location.”, met VPN zie je “Is your portrait in a museum?”.
comment imagecomment image

Sven Lamers
Lezer
Sven Lamers

Ah! VPN Unlimited werkt inderdaad. TunnelBear en Opera VPN niet. Bedankt voor de tip!