Terug naar Google Assistent spreekt nu Nederlands en komt naar de iPhone en iPad
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Google Assistent spreekt nu Nederlands en komt naar de iPhone en iPad

Door Koen van Ekeren26 juli 2018 11:142 min. leestijd0

Wil je weten hoe lang het nog zo buitensporig warm blijft? Wat er in de bonus is bij de Albert Heijn? Of hoe het staat met je banksaldo? Je vraagt het aan Google Assistent, die Nederlands spreekt en deze week opduikt in de App Store.google assistent iphone

Google Assistent iPhone en iPad

De spraakassistent van Google is een grote concurrent van Apple’s Siri. Net als Siri kun je Assistent in het Nederlands allerlei vragen stellen. Bijvoorbeeld over het weer, het laatste nieuws, of de snelste route naar huis. Ook wordt Google’s spraakassistent veel gebruikt voor het bedienen van muziek en het aan- en uitschakelen van slimme verlichting. Voor dit laatste moet er nog wel gewacht worden op de Google Home, die aan het eind van 2018 op de Nederlandse markt komt.

Google Assistent heeft een paar grote voordelen. De dienst sloeg zijn handen ineen met allerlei grote Nederlandse bedrijven, waaronder KLM, Rabobank, Buienradar, Jumbo, Bol.com, RTL Nieuws en Albert Heijn. Vlieg je met KLM, dan kun je via Assistent in gesprek gaan met de slimme spraakassistent van KLM. Hij helpt je met het boeken van een vlucht en je kunt je vluchtinformatie opvragen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Ook kun je je via Google Assistent wenden tot de Albert Heijn. Zo kom je te weten welke producten er in de aanbieding zijn, of welke gerechten je kunt maken met kip en aubergine. Aan bol.com kun je vragen om een cadeautje te vinden. Klanten van Jumbo kunnen hun boodschappen via Assistent inspreken en bestellen. En RTL Nieuws en de NOS praten je bij over het laatste nieuws.

Siri of Google Assistent?

De samenwerking met Nederlandse bedrijven maakt Assistent interessant, zeker gezien zijn intelligentie. Uit een nieuw onderzoek blijkt Assistent de meest nauwkeurige spraakassistent.

Een nadeel ten opzichte van Siri is wel dat je de iOS-app moet openen om Assistent te gebruiken. Met Siri gebruik je het commando ‘Hé Siri’ om de assistent handsfree te activeren. Bovendien is Assistent dus nog niet voor je slimme apparaten te gebruiken; dat kan pas als je ook de slimme speaker Google Home aanschaft, die later dit jaar verschijnt.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

Praat mee!

avatar