Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Google Assistent spreekt nu Nederlands en komt naar de iPhone en iPad

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
google assistent iphone


Lees verder na de advertentie

Wil je weten hoe lang het nog zo buitensporig warm blijft? Wat er in de bonus is bij de Albert Heijn? Of hoe het staat met je banksaldo? Je vraagt het aan Google Assistent, die Nederlands spreekt en deze week opduikt in de App Store.

Google Assistent iPhone en iPad

De spraakassistent van Google is een grote concurrent van Apple’s Siri. Net als Siri kun je Assistent in het Nederlands allerlei vragen stellen. Bijvoorbeeld over het weer, het laatste nieuws, of de snelste route naar huis. Ook wordt Google’s spraakassistent veel gebruikt voor het bedienen van muziek en het aan- en uitschakelen van slimme verlichting. Voor dit laatste moet er nog wel gewacht worden op de Google Home, die aan het eind van 2018 op de Nederlandse markt komt.

Google Assistent heeft een paar grote voordelen. De dienst sloeg zijn handen ineen met allerlei grote Nederlandse bedrijven, waaronder KLM, Rabobank, Buienradar, Jumbo, Bol.com, RTL Nieuws en Albert Heijn. Vlieg je met KLM, dan kun je via Assistent in gesprek gaan met de slimme spraakassistent van KLM. Hij helpt je met het boeken van een vlucht en je kunt je vluchtinformatie opvragen.

Ook kun je je via Google Assistent wenden tot de Albert Heijn. Zo kom je te weten welke producten er in de aanbieding zijn, of welke gerechten je kunt maken met kip en aubergine. Aan bol.com kun je vragen om een cadeautje te vinden. Klanten van Jumbo kunnen hun boodschappen via Assistent inspreken en bestellen. En RTL Nieuws en de NOS praten je bij over het laatste nieuws.

Siri of Google Assistent?


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De samenwerking met Nederlandse bedrijven maakt Assistent interessant, zeker gezien zijn intelligentie. Uit een nieuw onderzoek blijkt Assistent de meest nauwkeurige spraakassistent.

Een nadeel ten opzichte van Siri is wel dat je de iOS-app moet openen om Assistent te gebruiken. Met Siri gebruik je het commando ‘Hé Siri’ om de assistent handsfree te activeren. Bovendien is Assistent dus nog niet voor je slimme apparaten te gebruiken; dat kan pas als je ook de slimme speaker Google Home aanschaft, die later dit jaar verschijnt.