Terug naar Is Siri slimmer dan Google? Dit onderzoek geeft het antwoord
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Is Siri slimmer dan Google? Dit onderzoek geeft het antwoord

Door Sven Lamers26 juli 2018 09:332 min. leestijd0

De analisten van Loup Ventures testen regelmatig de vaardigheden van spraakassistenten als Google Assistant en Siri. Uit hun nieuwste resultaten blijkt dat Siri in de laatste tijd veel slimmer is geworden en beter begrijpt wat je wilt weten. Siri is nog steeds niet zo nauwkeurig als Google Assistant, maar komt dus steeds dichter in de buurt. In het verleden scoorde Siri slecht op dergelijke tests.

Slimmer dan afgelopen jaar

Een jaar geleden deed Loup Ventures al dezelfde test en Siri kon toen 66 procent van de vragen correct beantwoorden. In de test van dit jaar, steeg het percentage op 78,5 procent. Het bedrijf maakt daarbij genuanceerd onderscheid in hoeverre een vraag beantwoord werd. Is de vraag zowel correct begrepen als beantwoord, alleen correct begrepen maar niet beantwoord, of niet eens correct begrepen? Van de 800 vragen die gesteld werden, begreep Siri 99 procent en gaf bij 78,5 procent het correcte antwoord.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Is Siri slimmer dan Google Assistant?

Google Assistant deed het nog steeds beter dan Siri. Googles spraakassistent begreep 100 procent van de vragen en wist op 85 procent het goede antwoord. Alexa en Cortana werden ook meegenomen in de test, maar scoorden vrij beroerd. Een reden hiervoor kan zijn dat de test met de iOS-apps van de spraakassistenten werd gedaan, en niet op de hardware van de fabrikant.

Wat werd er allemaal gevraagd

In de test zaten een hoop vragen uit verschillende categorieën. Zo werden routebeschrijvingen (‘Waar is het dichtstbijzijnde café?’) en winkelen (‘Kun je papieren doekjes bestellen?’) getest, evenals kennisvragen en opdrachten (zoals herinneringen aanmaken en instellingen aanpassen). Siri deed het vooral goed wat opdrachten betreft. Het lijkt erop dat dit veel met smart-home en muziekvragen te maken had. Hier heeft Apple natuurlijk veel aandacht aan gegeven in verband met de HomePod.

Hoe slim is Siri nu?

Hoewel deze scores het aanduiden, betekenen deze niet dat Siri in de praktijk bijna 80 procent van alle vragen kan beantwoorden. Dat is erg afhankelijk van de vragen die gesteld werden, en Loup Ventures heeft geen lijst van de vragen gepubliceerd. Bovendien is er ook altijd een verschil tussen talen: de Engelse Siri is wellicht beter dan de Nederlandse. Tegelijkertijd laten de resultaten wel zien dat Siri in het algemeen slimmer wordt of dat Apple in ieder geval zijn best doet om beter te scoren in dergelijke tests.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar