Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple werkt ook aan goedkope iPhone 9 Plus’

Auteur: Koen van Ekeren
2 reacties
goedkope iPhone 9 Plus


Lees verder na de advertentie

Het lijkt erop dat Apple binnenkort niet alleen een iPhone 9 lanceert (of iPhone SE 2), maar ook een Plus-versie daarvan. Nieuwssite 9to5Mac ontdekte in de code van iOS 14 hints naar een grotere versie van de ‘budget iPhone’: de iPhone 9 Plus.

Goedkope iPhone 9 Plus

Door de gelekte code van iOS 14 kwamen vorige week tal van nieuwe iPhone-functies naar buiten. Bovendien wisten we door het lek dat we op korte termijn een nieuwe iPhone 9, iPad Pro, Apple TV en AirTags mogen verwachten.

Nu heeft 9to5Mac ook ontdekt dat het niet bij één iPhone 9 blijft: het instapmodel komt er in twee formaten. De kleinere versie meet 4,7-inch: dit is even groot als de huidige iPhone 8. Zijn grotere broer heeft een display van 5,5-inch, vergelijkbaar met de iPhone 8 Plus.

Dit is niet het enige dat de goedkope iPhone 9 (bekijk hier de vermoedelijke prijs) gemeen heeft met de iPhone 8. Op basis van de code lijkt het toestel te zijn voorzien van een fysieke thuisknop met Touch ID. Een randloos scherm met Face ID hoeven we dus niet te verwachten; het design is vermoedelijk vrijwel gelijk aan dat van de iPhone 8. Dit komt overeen met eerdere geruchten.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Daarnaast is er bewijs dat de nieuwe iPhone SE wordt geleverd met de A13 Bionic-chip, dezelfde processor als de iPhone 11 en iPhone 11 (Pro). Daarmee heeft de iPhone 9 een gedateerd ontwerp, maar maakt de processor hem enorm krachtig en toekomstbestendig. De website meldt verder dat de iPhone 9 en iPhone 9 Plus overweg kunnen met Apple Pay. Bovendien zijn ze in staat om NFC-tags direct vanaf het thuisscherm te lezen, wat nu alleen mogelijk is met de iPhone XR of nieuwer.

Wanneer komt-ie?

Het leek klip-en-klaar: de iPhone 9 zou tijdens een evenement op 31 maart worden onthuld, waarna het instapmodel op vrijdag 3 april in de winkels kwam te liggen. Het coronavirus lijkt echter roet in het eten te gooien. Het evenement kan Apple niet meer organiseren (waarschijnlijk kiest Apple ervoor om later een persbericht uit te sturen), en door productieproblemen lijkt het onwaarschijnlijk dat het toestel begin april in de winkels ligt. Wordt vervolgd.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen over de iPhone 9? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bron: 9to5Mac