Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Zó veel (of eigenlijk: zo weinig) kost de nieuwe iPhone 9’

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
iPhone 9 prijs


Lees verder na de advertentie

Over iets meer dan een maand komt Apple waarschijnlijk met de opvolger van de iPhone SE, in het geruchtencircuit de iPhone SE 2 of iPhone 9 genoemd. Deze iPhone heeft één belangrijk speerpunt: de prijs. En nieuwe bronnen bevestigen dat Apple er inderdaad een erg zacht prijskaartje aan hangt.

iPhone 9 prijs

Terwijl de smartphone-prijzen al jaren de pan uit rijzen (de iPhone 11 Pro heeft een startprijs van € 1156), lijkt Apple iets interessants te doen bij de nieuwe SE. De iPhone 9 prijs zou even hoog zijn als die van de iPhone SE uit 2016, zo stelt FastCompany. Dit zou betekenen dat de iPhone 9 in de verkoop gaat voor $ 399. De website heeft dit vernomen van bronnen binnen de toeleveringsketen van Apple.

In euro’s is dat altijd wat meer, want er komt nog belasting bovenop. De eerste iPhone SE had in Nederland een startprijs van € 489 – het is dus te verwachten dat dit straks ook de prijs is van de nieuwe SE. Het klinkt menig iPhone-liefhebber vast als muziek in de oren, want in het huidige smartphone-tijdperk is het een laag bedrag. Zéker als je bedenkt dat de iPhone 9 waarschijnlijk de krachtige A13 Bionic-chip in zich heeft, die ook in de dure iPhone 11 Pro zit.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de nieuwe SE? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:


kooptip

Het is niet voor het eerst dat er gesproken wordt van een prijs van $ 399 voor de iPhone SE 2. De betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo voorspelde het al eerder. Nu is de iPhone 8 (uit 2017) nog de voordeligste iPhone die Apple aanbiedt. Dit toestel kost € 539.

Met de lager geprijsde iPhone hoopt Apple competitiever te worden in landen als India en China, schrijft FastCompany. Hier heeft Apple moeite om het marktaandeel vast te houden. Daarnaast wordt de iPhone interessant voor een grote groep mensen die zich geen dure telefoon kan veroorloven. Vooral jonge mensen met een lager inkomen hoopt Apple over de streep te trekken.

Verwachtingen

Naar verwachting is het iPhone 9 ontwerp een kopie van de iPhone 8. Dit betekent dat je een 4,7-inch lcd-scherm mag verwachten, met daaronder de vertrouwde thuisknop met Touch ID. Ontgrendelen gaat dus met de ‘ouderwetse’ vingerafdrukscanner, in plaats van Face ID. Apple presenteert de iPhone 9 naar verwachting eind maart, tijdens een keynote.

Bron: FastCompany