Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 14 lek: véél wallpapers én unieke functie voor slechthorenden

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iOS 14


Lees verder na de advertentie

Apple is doorgaans zeer goed in het geheimhouden van nieuwe iPhone-functies, maar er lekt nu al veel uit over iOS 14. Eerder vandaag schreven we over een nieuwe fitness-app voor de iPhone. Nu is er nog meer bekend over het nieuwe besturingssysteem, waaronder nieuwe mogelijkheden voor wallpapers en functies voor doven en slechthorenden.

iOS 14 lek

Dit ontdekte 9to5Mac in een gelekte code van iOS 14. Zij troffen een functie aan die in staat is om belangrijke geluiden te detecteren, zoals een brandalarm, sirenes, deurbel, huilende baby’s en meer. De software is bedoeld voor mensen met gehoorverlies. Detecteert de functie een van deze geluiden, dan worden doven en slechthorenden gewaarschuwd met een notificatie waarbij de iPhone trilt.

Er komt nog meer aan voor mensen met een slecht gehoor. Apple voegt een toegankelijkheidsfunctie toe waarbij de iPhone-camera in staat is om gebaren te detecteren. Verder komt er voor AirPods en EarPods een mogelijkheid om de audio te tunen. Dit is bedoeld voor mensen met licht tot matig gehoorverlies.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste iPhone-functies? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:


kooptip

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Wallpapers

Een andere interessante ontdekking is dat externe ontwikkelaars straks in staat zijn om iOS-achtergronden aan te bieden. Deze wallpapers vind je dan rechtstreeks in de Instellingen-app terug. Nu heb je alleen de keuze uit de achtergronden van Apple, of moet je er zelf een importeren vanuit je Fotobibliotheek.

De achtergronden worden in iOS 14 ook anders geordend. Nu zijn de achtergronden opgesplitst in de tabbladen Dynamisch, Stilstaand en Live. Tik je op een van deze tabbladen, dan zie je alle opties op één plek. Straks worden ze onderverdeeld in categorieën, zoals ‘Aarde en maan’ en ‘Bloemen’.

Ook ontdekte 9to5Mac dat Apple zijn Shot on iPhone-campagne meer gaat promoten. In iOS 14 zijn #shotoniphone uitdagingen geïntegreerd in de Foto’s-app. Vanuit hier kunnen iPhone-gebruikers hun foto’s inzenden. Tot slot ondersteunt Apple Pay straks AliPay. Dit is vooral interessant voor Chinezen, waar AliPay met ruim een half miljard gebruikers de op één na populairste betaalmethode is.