Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Gelekt: iOS 14 laat nieuwe iPhone 9, iPad Pro en AirTags zien

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
iPad Pro


Lees verder na de advertentie

Een deel van de broncode van iOS 14 is gelekt en daarmee liggen ook diverse details over toekomstige Apple-producten op straat. De code maakt duidelijk dat we binnenkort een nieuwe iPad Pro, iPhone 9, Apple TV en AirTags mogen verwachten.

iPad Pro 2020

iPad Pro 2020

Geruchten afkomstig van Apple’s toeleveranciers verklapten het al eerder, en nu blijkt het ook uit de iOS 14-code: de iPad Pro 2020 krijgt een betere camera. Het gaat om een drievoudige camera bestaande uit een groothoek-, ultragroothoek- en een telelens. De camera wordt bovendien uitgerust met een speciale sensor die nieuwe augmented reality-functies mogelijk maakt. Apple zou een nieuwe AR-app ontwikkelen die meer informatie geeft over je omgeving: richt de camera op de wereld om je heen, en op het scherm zie je dan een laag met extra info over de wereld om je heen.

iPhone 9


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Wanneer iPhone SE 2

De iOS 14-code geeft ook het een en ander prijs over de iPhone 9 (of iPhone SE 2). Deze gaat inderdaad Touch ID ondersteunen en krijgt Express OV-ondersteuning om mee te betalen in het openbaar vervoer. Apple hoopt daarmee iPhone 6-gebruikers over te halen om een nieuw toestel te kopen, want die iPhone ondersteunt dat nog niet. Overigens werkt dit in slechts een beperkt aantal landen – Nederland en België horen daar niet bij. Van de iPhone 9 verwachtten we dat die in maart gepresenteerd zou worden, maar mogelijk loopt de release vertraging op door het coronavirus.

Apple TV

Dat Apple werkt aan een nieuwe versie van de Apple TV, is al een tijdje duidelijk. Fragmenten uit iOS 14 tonen aan dat daarbij ook een vernieuwde Apple TV Remote hoort. Wat er precies gaat veranderen aan de afstandsbediening is op dit moment nog niet duidelijk. Apple ontwikkelt voor de Apple TV ook een nieuwe work-outapp: deze biedt oefeningen, trainingen en begeleiding via de televisie. De data worden gesynchroniseerd met de Apple Watch. Dankzij Apple Music-integratie kun je tijdens het sporten luisteren naar je eigen muziek. Dezelfde app komt er trouwens ook voor de iPhone: lees hierover ook ons artikel iOS 14: iPhone krijgt fitness-app met trainingsvideo’s.

AirTags

AirTag

Ten slotte: Apple’s eigen bluetooth tracker, de AirTag, waarover ook al maanden druk gespeculeerd wordt. De code maakt duidelijk dat de AirTags in bulk kunnen worden ingesteld via de iPhone en dat ze een vervangbare batterij hebben. De AirTags helpen je om verloren spullen terug te vinden: de tags produceren daarbij een geluidssignaal en als je een nieuwere iPhone hebt, wordt je zoektocht verder vereenvoudigd dankzij augmented reality.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: 9to5Mac.