Terug naar 'Apple werkt aan goedkope 6.1-inch iPhone zonder 3D Touch'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Apple werkt aan goedkope 6.1-inch iPhone zonder 3D Touch'

Door Koen van Ekeren24 januari 2018 11:472 min. leestijd0

Het afgelopen kalenderjaar stond vooral in het teken van de ‘Thousand-Dollar iPhone‘, maar in 2018 lijkt de aandacht vooral uit te gaan naar de 6,1-inch iPhone, die een stuk prijsvriendelijker is. Dit toestel heeft veel weg van de iPhone X, maar bezit over mindere specs. Er ontbreekt bijvoorbeeld 3D Touch en een dubbele achtercamera, beweert Ming-Chi Kuo in zijn nieuwste voorspellingen.

6,1-inch iPhone

Drie nieuwe iPhones

De analiste stelde eerder dat Apple werkt aan drie nieuwe iPhone-toestellen. Allereerst een 5,8-inch iPhone, een soort S-model van de iPhone X. Daarnaast verwacht Kuo een Plus-variant van liefst 6,5-inch. Ook dit toestel zou beschikken over een oled-scherm.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het derde model, de 6,1-inch iPhone met een LCD-scherm, is een soort budgetmodel. Deze is net als de iPhone X vrijwel randloos en voorzien van het TrueDepth-camerasysteem. Je ontgrendelt hem dus met Face ID, in plaats van Touch ID.

In zijn nieuwe voorspellingen claimt Kuo dat deze 6,1-inch iPhone – in tegenstelling tot de twee oled-varianten – slechts één camera op de achterkant heeft. Ook is hij voorzien van een goedkoper aluminium frame en ontbreekt er 3D Touch. Verder zit er – net als bij de iPhone X – 3GB RAM in. Bij de twee oled-modellen zou het om 4GB RAM gaan.

De mindere specs maken een lichter prijskaartje mogelijk. Terwijl de prijs van de iPhone X in Amerika begint bij $999 (in Nederland €1.160), zou je tussen de $700 en $800 op tafel moeten leggen voor het budgetmodel.

iPhone X

Eerder deze week deed de goed ingelichte Kuo opmerkelijke uitspraken over de iPhone X. De analist verwacht dat Apple nog dit jaar stopt met de productie van de iPhone X. Gewoonlijk blijven oudere iPhones nog een paar jaar in de verkoop, als budgetoptie. Die rol lijkt nu weggelegd voor de 6,1-inch iPhone.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar