Terug naar Lancering nieuwe iPhone SE 2 nadert: dit is wat we tot nu toe weten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Lancering nieuwe iPhone SE 2 nadert: dit is wat we tot nu toe weten

Door Koen van Ekeren23 mei 2018 11:263 min. leestijd0

Hij is compact, goedkoop en hij blijft razend populair: de iPhone SE. Het budget-model staat op het punt om opgevolgd te worden door een nieuwer model, dat mogelijk enkele opmerkelijke verbeteringen heeft. Dit is wat we tot nu toe weten over de iPhone SE 2.

iPhone SE

Wat we tot nu toe weten

Als de iPhone SE 2 geruchten kloppen, worden de schermen van de september-iPhones groter dan ooit, met als toppunt de iPhone X Plus die een display heeft van 6,5 (!) inch. Veel gebruikers zijn niet blij met de grote schermformaten; zij omarmen de compacte iPhone SE, die gemakkelijk met één duim kan worden gebruikt.

De iPhone 14 Pro nu tot €12,50 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €12,50 korting per maand!

• €72 korting én €100 extra inruilvoordeel
• Extra voordeel als je thuis al KPN hebt

Het nieuws dat Apple waarschijnlijk aankomt met een opvolger van de SE, werd dan ook door velen met gejuich begroet. Maar wanneer is de lancering en hoe ziet het toestel eruit?

iPhone SE 2 lancering

iPhone SE 2

Het ziet ernaar uit dat Apple de iPhone SE 2 presenteert tijdens de Worldwide Developer Conference (WWDC), die op 4 juni begint. De belangrijkste aanwijzing: medio april bleken er nieuwe iPhone-modellen geregistreerd te zijn in de EEC-database. Doorgaans vindt deze verplichte registratie ongeveer een maand voor de release plaats.

De maand mei is echter niet gebruikelijk voor de release van een nieuw Apple-product. Bovendien zou dit wel erg vlak voor WWDC zijn, dat een prachtig podium is om de opvolger van de SE aan te kondigen. Waarschijnlijk is de iPhone SE 2 vervolgens ongeveer een week later verkrijgbaar, zoals dat meestal het geval is bij een nieuwe iPhone of iPad.

iPhone SE 2 ontwerp

De afgelopen maanden doken er erg tegenstrijdige geruchten op over het ontwerp van de iPhone SE 2. De ene stroom van geruchten spreekt van een iPhone SE die een kleine kloon wordt van de iPhone X, terwijl de andere een bescheidenere upgrade verwacht.

Het tweede scenario lijkt het meest aannemelijk. Onder meer de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo verwacht dat er weinig verandert aan het design. De iPhone SE 2 krijgt dus vermoedelijk opnieuw een scherm van 4-inch, met flinke randen aan de boven- en onderzijde. Aan de onderkant zou de thuisknop met Touch ID behouden blijven.

Kuo verwacht zelfs dat de SE 2 maar één verandering heeft en die bevindt zich aan de binnenkant. Het toestel zou niets meer zijn dan een kleine processor-upgrade om de prestaties te verbeteren met iOS 12. Waarschijnlijk gaat het om de A10-chip, die 40 procent sneller is dan de A9-processor van de huidige iPhone SE.

Toch is allerminst zeker dat de SE 2 een saaie upgrade wordt. Volgens Digitimes krijgt de SE een glazen achterkant, waardoor hij draadloos opladen ondersteunt. Bovendien stellen fabrikanten van iPhone-hoesjes dat hij geen koptelefoonaansluiting heeft. Dit kan betekenen dat hij waterbestendig is, zoals alle modellen vanaf de iPhone 7 dat hebben. Verder kan de camera een upgrade krijgen. De iPhone SE kreeg dezelfde camera-installatie als de toenmalige iPhone 6s, dus het is goed mogelijk dat de SE 2 is voorzien van de 12-megapixel-camera die de iPhone 8 heeft.

iPhone SE 2 screenprotector

In het meest onwaarschijnlijke geval krijgt de iPhone SE 2 zelfs een iPhone X-achtig ontwerp. Onder meer hoesjesmaker Olixar slingerde dit gerucht op basis van een Chinese bron de wereld in. Zij zijn zelfs zo overtuigd, dat de hoesjesmaker al iPhone SE 2-screenprotectors verkoopt.

De bronnen achter de ‘iPhone X-kloon’-geruchten zijn helaas een stuk minder betrouwbaar, dus we rekenen niet op een spectaculaire iPhone SE 2. Zeker niet omdat alles erop wijst dat Apple in september al een goedkope iPhone X-variant aanbiedt: de 6,1-inch lcd-iPhone.

Onthulling iPhone SE 2

Apple onthult de iPhone SE 2 dus mogelijk tijdens WWDC. De conferentie begint op maandag 4 juni om 19:00 uur (Nederlandse tijd). Op icreatemagazine.nl houden we je met een liveblog en nieuwsartikelen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

De iPhone 14 nu tot €12,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €12,50 korting per maand!

• €96 korting én €100 extra inruilvoordeel
• Extra voordeel als je thuis al KPN hebt

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar