Terug naar 'iPhone SE 2 zónder koptelefoonaansluiting verschijnt in mei'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'iPhone SE 2 zónder koptelefoonaansluiting verschijnt in mei'

Door Laura Grootaarts23 april 2018 09:382 min. leestijd0

Volgende maand verschijnt er mogelijk een nieuwe iPhone SE 2 en deze heeft geen reguliere koptelefoonaansluiting meer. Dat hebben fabrikanten van iPhone-hoesjes gezegd tegen de Japanse website Mac Otakara (via MacRumors).

iPhone SE 2 geen miniatuur iPhone X

iPhone SE met Touch ID

Volgens de hoesjesmaker wordt de tweede generatie iPhone SE even groot als de eerste generatie, met een scherm van 4 inch. Ook Touch ID blijft gehandhaafd. Dat betekent dat de iPhone SE 2 waarschijnlijk geen miniatuur iPhone X wordt (dat wil zeggen: met smalle randen en een inkeping aan de bovenkant van het scherm). De iPhone SE 2 blijft de oude looks houden, met flinke randen aan boven- en onderzijde en dus een thuisknop met Touch ID.

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

iPhone SE 2 zonder koptelefoonaansluiting

Wat wel nieuw is ten opzichte van het vorige model, is dat de hoesjesmakers verwachten dat de nieuwe iPhone SE 2 geen koptelefoonaansluiting meer krijgt. De iPhone 7 (Plus), 8 (Plus) en X hebben deze ook al niet meer. De kans is groot dat Apple dit najaar de iPhone 6s uit het assortiment haalt; dan worden er geen iPhones met een reguliere koptelefoonaansluiting meer verkocht.

Muziek beluister je via EarPods met Lightning-connector of bluetooth-oortjes. Ook levert Apple een Lightning-naar-mini-jack-adapter mee zodat je alsnog je oude koptelefoon of oortjes kunt gebruiken.

Draadloos opladen?

De iPhone SE 2 wordt waarschijnlijk uitgerust met een A10 Fusion-chip, die 40 procent sneller is dan de A9-processor van de huidige iPhone SE. Diezelfde A10-chip zat ook in de iPhone 7 (Plus). Waar de hoesjesmaker nog over twijfelen, is of de iPhone SE 2 draadloos oplaadbaar is, net zoals de iPhone 8 en de X.

iPhone SE 2 zonder koptelefoon

iPhone SE 2 release

Het is overigens niet het eerste gerucht over de komst van een iPhone SE 2 in mei. Afgelopen week nog bleken er nieuwe iPhone-modellen geregistreerd te zijn in de EEC-database: doorgaans vindt deze verplichte registratie een maand voor release plaats. Mei is overigens wel een opmerkelijke datum voor de release van een nieuwe Apple-product: kijk er dus niet van op als de release uiteindelijk in juni blijkt te zijn, met de WWDC18 – Apple’s ontwikkelaarsconferentie.

Lees ook ons dossier over de iPhone SE 2.

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar