Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Kun je straks nog screenshots maken op de iPhone?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Screenshield technologie


Lees verder na de advertentie

In Confide – een app waarmee je vertrouwelijke berichtjes kunt uitwisselen – is het voortaan niet meer mogelijk om screenshots te maken. Deze nieuwigheid wordt ScreenShield genoemd, en de bedenkers bieden deze optie nu ook aan aan andere app-ontwikkelaars.

Geen iPhone-screenshots meer

Confide legt op zijn blog uit hoe het werkt: je kunt de content op het scherm gewoon zien, maar een screenshot maken is niet mogelijk. Probeer je het toch, dan resulteert dat in een witte schermafbeelding – bovenaan zie je nog wel de statusbalk.

Natuurlijk zijn er allerlei manieren om een screenshot te maken (zie ook ons artikel over screenshot iPhone maken), maar ScreenShield is niet voor een gat te vangen en verhindert er daarvan een hoop. In de App Switcher bijvoorbeeld, wordt de inhoud van een app weggeblurd. Ook bij het maken van schermopnamen en QuickTime-video’s wordt het onmogelijk om gevoelige content vast te leggen.

Ook voor andere app-ontwikkelaars

De ontwikkelaars van ScreenShield maakten de technologie in eerste instantie exclusief voor Confide. Maar al snel bedachten ze dat het voor veel meer apps van pas kan komen. Daarom hebben ze het voor andere ontwikkelaars ook mogelijk gemaakt om de technologie toe te passen in hun apps. Het kan dus zijn dat je straks geen schermafbeeldingen kunt maken in bepaalde apps. Ontwikkelaars moeten de optie dan dus wel zélf inbouwen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Bekijk ook de onderstaande video voor een indruk hiervan: