Terug naar Kun je straks nog screenshots maken op de iPhone?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Kun je straks nog screenshots maken op de iPhone?

Door Laura Grootaarts11 januari 2018 17:382 min. leestijd0

In Confide – een app waarmee je vertrouwelijke berichtjes kunt uitwisselen – is het voortaan niet meer mogelijk om screenshots te maken. Deze nieuwigheid wordt ScreenShield genoemd, en de bedenkers bieden deze optie nu ook aan aan andere app-ontwikkelaars.

Screenshield technologie

Geen iPhone-screenshots meer

Confide legt op zijn blog uit hoe het werkt: je kunt de content op het scherm gewoon zien, maar een screenshot maken is niet mogelijk. Probeer je het toch, dan resulteert dat in een witte schermafbeelding – bovenaan zie je nog wel de statusbalk.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Natuurlijk zijn er allerlei manieren om een screenshot te maken (zie ook ons artikel over screenshot iPhone maken), maar ScreenShield is niet voor een gat te vangen en verhindert er daarvan een hoop. In de App Switcher bijvoorbeeld, wordt de inhoud van een app weggeblurd. Ook bij het maken van schermopnamen en QuickTime-video’s wordt het onmogelijk om gevoelige content vast te leggen.

Ook voor andere app-ontwikkelaars

De ontwikkelaars van ScreenShield maakten de technologie in eerste instantie exclusief voor Confide. Maar al snel bedachten ze dat het voor veel meer apps van pas kan komen. Daarom hebben ze het voor andere ontwikkelaars ook mogelijk gemaakt om de technologie toe te passen in hun apps. Het kan dus zijn dat je straks geen schermafbeeldingen kunt maken in bepaalde apps. Ontwikkelaars moeten de optie dan dus wel zélf inbouwen.

Bekijk ook de onderstaande video voor een indruk hiervan:

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 11
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar