Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple legt uit waarom jij het album met dubbele foto’s op je iPhone niet ziet

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Dubbele onderdelen foto's


Lees verder na de advertentie

Heb jij veel dubbele foto’s in je bibliotheek staan? iOS 16 helpt je dan om schoon schip te maken: dubbele foto’s verwijderen van je iPhone doe je voortaan in een handomdraai. Maar sommige mensen kunnen de nieuwe optie niet vinden, terwijl ze wel degelijk last hebben van dubbele foto’s en video’s. Apple geeft tekst en uitleg.

Geen dubbele foto’s in iOS 16

Nieuw in de app Foto’s: je iPhone detecteert automatisch dubbele foto’s en video’s op je camerarol. Die foto’s worden apart gezet in een nieuw album, en van daaruit kun je ze desgewenst opruimen. Open de app Foto’s op je iPhone, Tik op ‘Albums’, scrol naar beneden en tik bij het kopje ‘Andere’ op ‘Dubbele onderdelen’. Veel iPhone-gebruikers melden dat dit album met dubbele onderdelen ontbreekt – het is een van de meest gehoorde iOS 16 problemen. Apple heeft nu op deze klachten gereageerd.

Apple’s reactie

In een nieuw Support-document geeft Apple nu tekst en uitleg. Apple heeft verklaard dat je iPhone eerst nog wat werk moet verrichten voordat het zichtbaar wordt. Je iPhone doet dit op de achtergrond, op momenten dat je hem niet gebruikt en hij wordt opgeladen. ‘Afhankelijk van welke taken er op de achtergrond draaien en van de omvang van je fotobibliotheek, kan het proces snel verlopen of een paar dagen duren’, zo schrijft Apple.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Een andere reden waarom je het album niet ziet, is dat je helemaal geen dubbele foto’s hebt. Het album wordt namelijk pas zichtbaar als er duplicaten zijn aangetroffen.

Meer over iOS 16

Het verwijderen van dubbele foto’s en video’s is niet de enige nieuwe functie voor je iPhone. De volgende vernieuwingen vind je mogelijk ook interessant:

Wil je op de hoogte worden gebracht van de nieuwste iPhone-tips? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!