Terug naar Deze vernieuwingen brengt Apple in iOS 13.3 naar je iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Deze vernieuwingen brengt Apple in iOS 13.3 naar je iPhone

Door Koen van Ekeren7 november 2019 09:463 min. leestijd2

Vorige week bracht Apple iOS 13.2 uit, met daarin Deep Fusion, nieuwe emoji’s en meer. Nu is de iOS 13.3 bèta en iPadOS 13.3 bèta uit, waardoor de vernieuwingen van de volgende grote tussentijdse update bekend zijn. In dit artikel bespreken we de belangrijkste iOS 13.3 functies.

iOS 13 functies

iOS 13.3 functies

Het duurt waarschijnlijk nog een paar maanden voordat Apple iOS 13.3 uitrolt, maar de testversie is al te downloaden voor zowel ontwikkelaars als publieke testers. Na het installeren van de iOS 13.3 bèta of iPadOS 13.3 bèta heeft je iPhone of iPad de volgende drie verbeteringen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

1. Communicatielimieten in Schermtijd

Met Schermtijd krijgen ouders al inzicht in hoeveel tijd hun kinderen op hun Apple-apparaten doorbrengen en is het mogelijk om app-limieten of een apparaatvrije tijd in te stellen. In iOS 13.3 komt er een functie bij: communicatielimieten. Hiermee kunnen ouders bepalen met wie kinderen kunnen communiceren en wanneer. De beperkingen gelden voor de Telefoon-app, FaceTime en Berichten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om in te stellen dat het kind alleen kan communiceren met contacten die op de iPhone staan.

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd

2. Memoji-stickers verbergen

Lang niet iedereen is een liefhebber van die Memoji-stickers die in het toetsenbord staan. Verwijderen kan nog niet, al is er wel een manier om zo min mogelijk geconfronteerd te worden met de stickers die je toch nooit gebruikt. Gelukkig voegt Apple in iOS 13.3 een optie toe waarmee de Memoji’s voorgoed uit het toetsenbord verdwijnen. Je stelt het dan in via de Instellingen-app, bij ‘Algemeen>Toetsenborden>Emoji’.

3. Oplossing voor afsluiten apps op achtergrond

Update 8 november: het probleem is opgelost in een eerdere update: iOS 13.2.2.

Misschien heb je het ook gemerkt: sinds iOS 13 sluit de software taken en apps op de achtergrond agressief af. Bekijk je bijvoorbeeld een YouTube-video en pauzeer je hem om in WhatsApp een appje te versturen, dan is de kans groot dat bij het terugkeren naar YouTube de app opnieuw wordt geladen. De video die je aan het bekijken was, ben je dan uit het oog verloren. In de bèta van iOS 13.3 zou dit probleem met multitasking opgelost zijn.

iOS 13.3 bèta downloaden

Wil je de iOS 13.3 bèta of iPadOS 13.3 bèta installeren? Dan moet je je eerst aanmelden bij het Apple Beta Software-programma. Doe dit met je iPhone of iPad. Log op de pagina in met je Apple ID en volg de stappen. Klik onder ‘Get started’ op de link ‘Enroll your iOS device’ en klik op de knop ‘Download Profile’. De Instellingen-app wordt geopend en je kunt de iOS 13.3 publieke bèta installeren.

Meer weten over iOS 13?
Bekijk dit dossier
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 13
Bekijk dit dossier

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Chris Laarman
Lezer
Chris Laarman

Ja, maar dat punt 3 (afsluiten apps op de achtergrond) zou nu met 13.2.2 al opgelost moeten zijn. (Ik kan het nog niet beoordelen.)