Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Nieuwe iPhone-update lost vervelend iOS 13 probleem op

Auteur: Koen van Ekeren
11 reacties
iOS 13 probleem


Lees verder na de advertentie

iOS 13 heeft inmiddels al de nodige updates gekregen, maar zit helaas nog steeds vol met bugs en problemen. Voor Apple reden om wéér een iOS-update uit te brengen: iOS 13.2.2. En deze software-versie lost een veelgehoord iOS 13 probleem op.

iOS 13: probleem met afsluitende apps

Veel gebruikers hadden last van een probleem waarbij apps die op de achtergrond draaien, onverwachts worden afgesloten. Vooral in Safari, YouTube en andere media-apps was dit een vervelend iets.

Bekijk je bijvoorbeeld een video en pauzeer je hem om in WhatsApp een appje te versturen, dan is de kans groot dat bij het terugkeren naar YouTube, de app opnieuw wordt geladen. De video die je aan het bekijken was, ben je dan uit het oog verloren.

Herkenbaar? In iOS 13.2.2 zou Apple het hebben verholpen. Om de update te installeren, open je de app Instellingen en ga je naar ‘Algemeen>Software-update’. Ook de iPad heeft deze update gekregen: iPadOS 13.2.2. Deze bevat vrijwel dezelfde probleemoplossingen.

Meer bugfixes en verbeteringen


kooptip

Daarnaast lost de software-update meer issues op. Bijvoorbeeld een probleem met de cellulaire verbinding, waarbij de iPhone na een telefoongesprek tijdelijk geen verbinding met een netwerk kan maken. Ook een probleem met e-mailberichten die onleesbaar werden, is opgelost.

De probleemoplossingen van iOS 13.2.2:

  • Oplossing voor een probleem waarbij apps die in de achtergrond werden uitgevoerd, onverwachts werden gestopt.
  • Oplossing voor een probleem waarbij de iPhone na een telefoongesprek tijdelijk de verbinding met het mobiele netwerk verloor.
  • Oplossing voor een probleem waarbij mobiele data tijdelijk niet beschikbaar was.
  • Oplossing voor een probleem waarbij voor Exchange-accounts antwoorden op e-mailberichten die waren gecodeerd met S/MIME onleesbaar werden.
  • Oplossing voor een iOS 13 probleem waarbij eenmalige aanmelding met Kerberos in Safari kon leiden tot een verzoek om authenticatie.
  • Oplossing voor een probleem waarbij het opladen werd onderbroken bij accessoires die werken via YubikKey Lightning.