Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: Memoji’s verbergen in iOS 13

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Apple heeft er met iOS 13 en iPadOS voor gezorgd dat de Memoji’s overal opduiken. De bewegende variant vind je nog steeds alleen in Berichten en FaceTime. Maar op het toetsenbord staan nu systeembreed Memoji-stickers. Die kun je dus ook gebruiken in bijvoorbeeld WhatsApp. Helaas is niet iedereen even gecharmeerd van Memoji’s: we krijgen vaak de vraag hoe je ze kunt verwijderen. Verwijderen kan helaas niet, maar er zijn wel wat manieren om zo min mogelijk geconfronteerd te worden met Memoji’s en ook Animoji’s.

Memoji stickers verbergen op toetsenbord

Memoji verbergen

Memoji-stickers leven op het emoji-toetsenbord. Ze staan helemaal links, nog voor de emoji-tekens zelf. Zo zie je ze zo min mogelijk:

  • Open een app waarin je kunt typen en zorg dat het toetsenbord in beeld is.
  • Tik op de emoji voor het openen van het emoji-toetsenbord.
  • Tik op het klokje onderin.

Het toetsenbord onthoudt waar je was de laatste keer dat je het emoji-toetsenbord gebruikte. De volgende keer dat je het emoji-toetsenbord opent, begin je weer op het deel met het klokje en laat je de Memoji-stickers letterlijk links liggen. Veeg helemaal naar die kant om de stickers alsnog te zien, mocht je daar ooit behoefte aan hebben.

Memoji en Animoji verstoppen in Berichten


kooptip

Memoji verstoppen in berichten

Wil je de Memoji en Animoji ook in Berichten niet meer zien? Je kunt ze heel gemakkelijk uit de balk met apps verwijderen. Doe daarvoor het volgende.

  • Open een chat in Berichten, maakt niet uit welke.
  • Veeg in de app-balk boven het toetsenbord helemaal naar rechts, tot de drie puntjes in beeld komen. Tik hierop.
  • Tik op Wijzig.
  • Staan de Memoji-stickers en Animoji onder Favorieten? Tik dan op het rode stopbordje ervoor en op ‘Verwijder uit favorieten’. Ze verschuiven dan naar ‘Meer apps’.
  • Staan ze onder ‘Meer apps’, zet dan de schakelaar achter deze twee onderdelen op grijs.

Helemaal weg zijn ze dus nog steeds niet, Memoji’s zijn zo ongeveer net zo hardnekkig als een bepaald U2-album dat Apple je ooit cadeau deed. Maar op deze manier valt er stukken beter mee te leven.