Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Vergeet Tinder! Ontdek het nieuwe Facebook dating

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
facebook dating


Lees verder na de advertentie

Zoals Facebook in mei tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie F8 heeft aangekondigd, krijgt de app van het sociale netwerk binnenkort features om te daten. Deze dienst moet de concurrentie aangaan met apps als Tinder en Match. Het grote voordeel daarbij is dat de dating-mogelijkheden dus rechtstreeks in de Facebook-app zitten, die iedereen al op zijn telefoon heeft. Nu had Facebook nog niet superveel bekendgemaakt over deze dienst, maar 9to5Mac analyseerde de Facebook-app. Daarbij wist de website een aantal screenshots van het aanmeldproces naar boven te halen.

Facebook dating

Bij het gebruik van de features krijg je eerst een melding dat het nog om een bèta gaat die alleen bedoeld is voor Facebook-ontwikkelaars in de VS. Ook mag je geen details erover delen (oké). Vervolgens krijg je nog een melding te zien dat je dating-profiel niet gedeeld wordt via je standaard Facebook-account. Je vrienden krijgen dus niet meteen te zien dat je op zoek bent. Daarna geef je je geslacht op, kies je een aantal interesses, bepaal je je locatie en upload je ten slotte profielfoto voor het daten. Die mag namelijk verschillen van je huidige Facebook-foto. De dating-dienst biedt daarnaast mogelijkheden voor de LGBT-community. Zo kun je exact je voorkeuren instellen om je perfecte date te krijgen.

Release later dit jaar

Nadat je het registratieproces hebt voltooid, krijg je nog een voorvertoning van je nieuwe profiel te zien. Wil je dan nog verder doorgaan, heeft de app door dat je geen Facebook-account van een ontwikkelaar hebt en je het registratieproces dus niet mag afronden.

Tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie zei Facebook dat het van plan is om de dating-mogelijkheden later dit jaar uit te brengen. Of dit dan meteen geldt voor alle gebruikers, of alleen mensen in de VS, is nog niet duidelijk. Maar voor nu heb je in ieder geval een eerste indruk van de functie gekregen.


kooptip