Terug naar Vergeet Tinder! Ontdek het nieuwe Facebook dating
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Vergeet Tinder! Ontdek het nieuwe Facebook dating

Door Sven Lamers9 augustus 2018 07:412 min. leestijd0

Zoals Facebook in mei tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie F8 heeft aangekondigd, krijgt de app van het sociale netwerk binnenkort features om te daten. Deze dienst moet de concurrentie aangaan met apps als Tinder en Match. Het grote voordeel daarbij is dat de dating-mogelijkheden dus rechtstreeks in de Facebook-app zitten, die iedereen al op zijn telefoon heeft. Nu had Facebook nog niet superveel bekendgemaakt over deze dienst, maar 9to5Mac analyseerde de Facebook-app. Daarbij wist de website een aantal screenshots van het aanmeldproces naar boven te halen.

facebook dating

Facebook dating

Bij het gebruik van de features krijg je eerst een melding dat het nog om een bèta gaat die alleen bedoeld is voor Facebook-ontwikkelaars in de VS. Ook mag je geen details erover delen (oké). Vervolgens krijg je nog een melding te zien dat je dating-profiel niet gedeeld wordt via je standaard Facebook-account. Je vrienden krijgen dus niet meteen te zien dat je op zoek bent. Daarna geef je je geslacht op, kies je een aantal interesses, bepaal je je locatie en upload je ten slotte profielfoto voor het daten. Die mag namelijk verschillen van je huidige Facebook-foto. De dating-dienst biedt daarnaast mogelijkheden voor de LGBT-community. Zo kun je exact je voorkeuren instellen om je perfecte date te krijgen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Release later dit jaar

Nadat je het registratieproces hebt voltooid, krijg je nog een voorvertoning van je nieuwe profiel te zien. Wil je dan nog verder doorgaan, heeft de app door dat je geen Facebook-account van een ontwikkelaar hebt en je het registratieproces dus niet mag afronden.

Tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie zei Facebook dat het van plan is om de dating-mogelijkheden later dit jaar uit te brengen. Of dit dan meteen geldt voor alle gebruikers, of alleen mensen in de VS, is nog niet duidelijk. Maar voor nu heb je in ieder geval een eerste indruk van de functie gekregen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 11
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar